DENTALNA MEDICINA STARIJE DOBI Prikaži uvećano

DENTALNA MEDICINA STARIJE DOBI

Adnan Ćatović i suradnici

Medicinska naklada

9789531768450

Novi proizvod

Suvremena dentalna medicina teži očuvanju cjelovite denticije kroz različite preventivne i kurativne postupke, a produljenjem trajanja životnoga vijeka populacije u svijetu, i kod nas, različiti terapijski postupci kod pacijenata starije životne dobi predstavljaju izazov za stomatološku praksu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

122,20 KM .

Podaci

Autor Adnan Ćatović i suradnici
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2018
Uvez tvrdi
Broj stranica 447
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 978-953-176-845-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Suvremena dentalna medicina teži očuvanju cjelovite denticije kroz različite preventivne i kurativne postupke, a produljenjem trajanja životnoga vijeka populacije u svijetu, i kod nas, različiti terapijski postupci kod pacijenata starije životne dobi predstavljaju izazov za stomatološku praksu. Osobe starije životne dobi su posebna skupina pacijenata s mnogim zdravstvenim tegobama, poput različitih kroničnih bolesti, a fiziološke promjene koje prate starost zahvaćaju sve organske sustave pa tako i stomatognati sustav. Pregled i terapija takvih stanja dani su kroz multidisciplinarni pristup u 26 poglavlja ovog udžbenika u kojima je naglašeno da stomatološko liječenje osoba starije dobi zahtijeva suradnju stručnjaka različitih grana medicine i stručnjaka specijalističkih grana dentalne medicine.

U pisanju udžbenika sudjelovalo je 45 autora različitih medicinskih i dentalnomedicinskih specijalnosti. U njemu je edukativno, metodički i didaktički jednostavnim i razumljivim jezikom obrađena problematika dentalne medicine pacijenata starije životne dobi, a tekst prate mnogobrojne slike i tablice kojima su dodatno objašnjene relevantne teme opće medicine i stomatologije, a koje, shvaćene i naučene, predstavljaju temeljne postavke terapije i oralne rehabilitacije gerontoloških pacijenata.

Udžbenik je namijenjen svima koji se bave osobama starije životne dobi: od studenata u dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi do doktora dentalne medicine i medicine u kliničkoj praksi, preko socijalnih radnika i medicinskih sestara do pomoćnog medicinskog osoblja i oralnih higijeničara, koji njeguju zdrave, nemoćne i bolesne starije osobe.

 

30 drugih knjiga iz iste kategorije: