STUP OD OGNJA Prikaži uvećano

STUP OD OGNJA

Ken Follett

Znanje d.o.o.

9789538491047

Novi proizvod

Stup od ognja Kena Folletta treći je dio slavne književne sage Kingsbridge. Radnje smještene u Englesku u 16. stoljeću, roman prati sukob između protestanata i katolika, te intrigantne političke igre u vrijeme vladavine kraljice Elizabete I., šeste i posljednje vladarice dinastije Tudor.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,80 KM .

Podaci

Autor Ken Follett
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2023
Uvez meki
Broj stranica 812
Format 15,2x23,5 cm
ISBN 9789538491047
Jezik Hrvatski

Više informacija

Stup od ognja Kena Folletta treći je dio slavne književne sage Kingsbridge. Radnje smještene u Englesku u 16. stoljeću, roman prati sukob između protestanata i katolika, te intrigantne političke igre u vrijeme vladavine kraljice Elizabete I., šeste i posljednje vladarice dinastije Tudor. Vrijeme je to u kojem se Europa okreće protiv Engleske. Pretendenti na Elizabetino prijestolje poduzimaju vrlo agresivne korake, a odlučna mlada kraljica, štiteći svoj život i položaj, osniva prvu tajnu službu kako bi na vrijeme saznala za moguće atentate i ostale oblike pobune.

U središtu složene i napete priče nalaze se mladi Ned Willard; tajni kraljičin agent, Margery Fitzgerald; žena koja je osvojila Nedovo srce iako je pripadnica bogate i moćne obitelji koja se protivi protestantskoj reformaciji, te Rollo Fitzgerald; njezin ambiciozni brat koji se u složenom manevru okreće protiv vlastite obitelji. Tijekom turbulentnih godina političkih i vjerskih previranja, čini se da je ljubav Neda i Margery osuđena na propast, jer vjerski ekstremizam poprima sve veće razmjere. Dok Elizabeta odolijeva na prijestolju, držeći se svojih načela, zaštićena malom, posvećenom skupinom domišljatih špijuna i hrabrih tajnih agenata, postaje jasno da pravi neprijatelji – tada kao i danas – nisu nužno oni drugačije vjere. Prava bitka odvija se između onih koji vjeruju u toleranciju i kompromis i tirana koji bi svoje ideje nametnuli svima – bez obzira na cijenu.

Ken Follett u svom prepoznatljivom stilu vješto kombinira povijesne činjenice i fikciju stvarajući nevjerojatno dinamičnu i uzbudljivu priču, prikazujući složenost političkih, društvenih i vjerskih sukoba u Engleskoj u 16. stoljeću. Stup od ognja pravo je remek-djelo koje će privući ljubitelje povijesne fikcije, ali i šireg čitateljskog kruga koji cijeni dobru priču i napetu radnju.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: