DAMA S KAMELIJAMA Prikaži uvećano

DAMA S KAMELIJAMA

Alexandre Dumas sin

Znanje d.o.o.

9789533607207

Novi proizvod

Svima znana kao "Dama s kamelijama" jer ne izlazi iz kuće bez omiljenog cvijeća na poprsju, Marguerite Gautier je najljepša, najdrskija i najskuplja kurtizana u cijelom Parizu. Vodi glamurozan život beskonačnih zabava i plemićkih balova, a najbogatiji muškarci u Francuskoj hrle joj pred skute prostrti svoje blago.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

26,90 KM .

Podaci

Autor Alexandre Dumas sin
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 296
Format 15x21,5 cm
ISBN 9789533607207
Jezik Hrvatski

Više informacija

Svima znana kao "Dama s kamelijama" jer ne izlazi iz kuće bez omiljenog cvijeća na poprsju, Marguerite Gautier je najljepša, najdrskija i najskuplja kurtizana u cijelom Parizu. Vodi glamurozan život beskonačnih zabava i plemićkih balova, a najbogatiji muškarci u Francuskoj hrle joj pred skute prostrti svoje blago. No unatoč stalnoj povorci ljubavnika, nikad nije zaista upoznala ljubav - sve dok ne susretne Armanda Duvala, zgodnog ali ne toliko imućnog mladića, koji se očajnički zaljubi u nju.

Inspiracija za Chopinov istoimeni balet, Verdijevu operu La traviata, Oscarom nagrađen mjuzikl Moulin Rouge te brojne druge balete, kazališne komade i filmove (sa zvijezdama poput Lillian Gish, Eleonore Duse, Sare Bernhardt, Grete Garbo i Isabelle Huppert u naslovnoj ulozi), Dama s kamelijama nadahnuta je pravom pariškom kurtizanom iz 19. stoljeća, Marie Duplessis, ljubavnicom autora romana, Alexandrea Dumasa sina.

"Jedna od najvećih ljubavnih priča svih vremena." Henry James

"Portret nemoguće ljubavi osuđene na tragičan kraj, ali i nemilosrdna kritika društva koje oslikava." Actualité Littéraire

"Potresno i prekrasno... Rastuća oluja od pripovijesti." The New York Review of Books

30 drugih knjiga iz iste kategorije: