SJENE NAD HUDSONOM Prikaži uvećano

SJENE NAD HUDSONOM

Isaac Bashevis Singer

VBZ

9789535205197

Novi proizvod

U središtu ovoga djela koje prati živote skupine dobrostojećih židovskih izbjeglica u New Yorku i Miamiju krajem četrdesetih godina 20. stoljeća stoji Boris Makaver, pobožni, bogati poslovni čovjek kojega u iskušenje, više od bilo čega drugoga, dovodi nesretna i nemirna kći Anna. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

69,30 KM .

Podaci

Autor Singer, Isaac Bashevis
Izdavač VBZ
Godina 2022
Uvez tvrdi
Broj stranica 732
Format 13,5x20 cm
ISBN 9789535205197
Jezik Hrvatski

Više informacija

Objava romana Sjene nad Hudsonom na engleskom jeziku šest godina nakon Singerove smrti i četrdeset godina nakon izvornika na jidišu, dočekana je kao izniman književni događaj. U središtu ovoga djela koje prati živote skupine dobrostojećih židovskih izbjeglica u New Yorku i Miamiju krajem četrdesetih godina 20. stoljeća stoji Boris Makaver, pobožni, bogati poslovni čovjek kojega u iskušenje, više od bilo čega drugoga, dovodi nesretna i nemirna kći Anna. Nakon što napusti drugoga muža i pobjegne sa starijim oženjenim muškarcem, Anna pokreće niz događaja koji unose razdor u tijesno povezanu zajednicu izbjeglica koji, svatko na svoj način, nastoje pomiriti strašnu prošlost s teškom sadašnjošću.

Njezinog ljubavnika Greina, koji je u New Yorku najprije poučavao Toru a potom se zaposlio kao konzultant u investicijskoj tvrtki, razdiru emocije prema trima ženama – Anni, njegovoj dugogodišnjoj ljubavnici Esther i njegovoj supruzi Lei. Greinovi odlasci od jedne drugoj prožeti su neprestanim grizodušjem, ali i nesposobnošću da se odupre svojoj žudnji usprkos etičkim i religijskim zakonima oko kojih pokušava organizirati svoj život.

Propitujući prirodu sudbine baš kao i prirodu ljubavi u svijetu duboko obilježenom nepojmljivim posljedicama Holokausta, Sjene nad Hudsonom u sebi nose razorno iskustvo preobrazbe… A pripovjedni zamah ovog romana nezaustavljivo teče već od prvih stranica knjige.

 

Razoran roman, knjiga koja se s pravom može nazvati Singerovim remek-djelom.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: