TKO JE MAUD DIXON? Prikaži uvećano

TKO JE MAUD DIXON?

Alexandra Andrews

Profil Knjiga

9789533139166

Novi proizvod

JEDNA OD NAJBOLJIH KNJIGA GODINE – THE NEW YORK TIMES, TIME, NPR, PUBLISHERS WEEKLY

Zabavan i uzbudljiv roman inspiriran famom oko misteriozne talijanske spisateljice Elene Ferrante, dijelom je psihološki triler na tragu Patricije Highsmith, dijelom priča o ostvarivanju ambicija bez obzira na sve prepreke.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

45,30 KM .

Podaci

Autor Alexandra Andrews
Izdavač Profil Knjiga
Godina 2022
Uvez meki
Broj stranica 320
Format 23x15 cm
ISBN 9789533139166
Jezik Hrvatski

Više informacija

Slavna i hvaljena, autorica bestselera, a posve nedostupna… tko je doista Maud Dixon?

Florence Darrow želi postati spisateljica. Ispravak: Florence Darrow postat će spisateljica. Nakon što dobije otkaz u jednoj izdavačkoj kući, objeručke prihvaća priliku da postane osobnom pomoćnicom slavne Maud Dixon, autorice bestselera čiji stvarni identitet javnosti nije poznat. Novi posao ima i strogo određene uvjete – potpunu tajnost, život u kući na osami daleko od grada.

Ubrzo su njih dvije u Maroku, istražuju građu i traže nadahnuće za dugo iščekivani drugi roman. Šetnje uz obalu, čudesni zalasci Sunca i dugotrajni večernji razgovori uz viski… ne može bolje, zar ne? Sve dok se Florence ne probudi u bolnici, jedva preživjevši automobilsku nesreću.

Kako se to dogodilo – i gdje je Maud Dixon koja je s njom bila u automobilu? Florence ima dojam da je izigrana, ali… ako Maud više nema, možda Florence naposljetku ipak može ostaviti trag kao spisateljica…

“Čudesan prvijenac Alexandre Andrews lijepo klizi i blista poput kakve zmije pod marokanskim suncem. Skladno napisan, sa spretno osmišljenom radnjom (i smion: ovaj roman izlaže se rizicima, bez kompromisā) – a istodobno prepun neodoljive energije i užitka.”
A. J. Finn

“Priča o dvostrukom identitetu, uz satiričan obrat, silno je zabavna.”
The Times

30 drugih knjiga iz iste kategorije: