NIZOZEMSKA KUĆA Prikaži uvećano

NIZOZEMSKA KUĆA

Ann Patchett

Profil Knjiga

9789533138251

Novi proizvod

Raskošna potresna saga koja se proteže tijekom pet desetljeća. Remek-djelo koje je ušlo u finale Pulitzerove nagrade, uvršteno u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija i očaralo čitatelje diljem svijeta.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

39,20 KM .

Podaci

Autor Ann Patchett
Izdavač Profil Knjiga
Godina 2021
Uvez meki
Broj stranica 288
Format 23x15 cm
ISBN 9789533138251
Jezik Hrvatski

Više informacija

Nakon Drugog svjetskog rata Cyril Conroy započne stvaranje carstva nekretnina. Prva demonstracija novostečena bogatstva kupnja je Nizozemske kuće, raskošnog imanja kojim želi iznenaditi suprugu Elnu. Nakon Elnina misterioznog odlaska Cyril živi s kćeri Maeve i sinom Dannyjem. No jednog dana u neobičnu, osebujnu Nizozemsku kuću stiže Andrea, žena koja će uskoro postati njegova nova supruga…

“Nizozemska kuća” raskošna je, potresna saga koja se proteže tijekom pet desetljeća. Priča je to o snažnoj povezanosti brata i sestre, kući njihova djetinjstva i prošlosti koju ne mogu ostaviti za sobom; roman o obitelji, gubitku i ljubavi. Remek-djelo američke spisateljice Ann Patchett ušlo je u finale Pulitzerove nagrade, uvršteno u brojne preglede najboljih knjiga godine uglednih svjetskih medija i očaralo čitatelje diljem svijeta.

“Roman joj je pomno strukturiran, čelične arhitektonike. Stil joj je samosvjesno konzervativan, hladni i egzaktni stil dobrih romansijera 19. stoljeća. Likovi su joj iznijansirani i uvjerljivi, svijet koji imaginira psihološki i sociološki produbljen, odnosi likova u stalnoj mijeni. A glavni od tih odnosa – onaj na kojem počiva knjiga – odnos je brata i starije sestre, sestre koja kod Patchett postaje pokroviteljica, surogatna majka. Puno je u svjetskoj književnosti tomova ispisano o očinstvu i materinstvu. Puno je pisano čak i o braći. Ne mogu se, međutim, sjetiti knjige koja tako počiva na kultu sestre. Nizozemska kuća je knjiga naoko jednostavne, nenametljive ljepote.”
Jurica Pavičić, Jutarnji list

30 drugih knjiga iz iste kategorije: