Akcija! USKA STAZA KA DALEKOM SJEVERU Prikaži uvećano

USKA STAZA KA DALEKOM SJEVERU

Richard Flanagan

Buybook

9789958302459

Novi proizvod

Uska staza ka dalekom sjeveru, naslov jednog od najznačajnijih djela klasične japanske književnosti velikog haiku pjesnika Bashoa, preuzeo je Richard Flanagan za svoj roman u čijem središtu je jedna od najozloglašenijih epizoda japanske historije – izgradnja željezničke pruge Tajland – Burma, Pruge smrti. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

11,00 KM .

-50%

22,00 KM .

Podaci

Autor Richard Flanagan
Izdavač Buybook
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 370
Format 13,5 X 21 cm
ISBN 9789958302459
Jezik Bošnjački

Više informacija

Uska staza ka dalekom sjeveru, naslov jednog od najznačajnijih djela klasične japanske književnosti velikog haiku pjesnika Bashoa, preuzeo je Richard Flanagan za svoj roman u čijem središtu je jedna od najozloglašenijih epizoda japanske historije – izgradnja željezničke pruge Tajland – Burma, Pruge smrti. Ovo je istovremeno i ljubavna priča između hirurga Dorriga Evansa i Amy, druge žene njegovog tetka, koja je započela uoči rata, i koja ga godinama progoni, čak i dok se bori da spasi zarobljenike od gladi, kolere, i batinanja nemilosrdnih japanskih stražara. Međutim, jedno pismo će zauvijek promijeniti njegov život. 

Priča u Uskoj stazi ka dalekom sjeveru Richarda Flanagana putuje od pećina tasmanijskih trapera početkom dvadesetog vijeka do poluoronulog hotela na plaži, od logora u tajlandskoj džungli do velikog snježnog festivala u Sapporou, od vješala u Changiju do šanse da se dvoje ljubavnika sretnu na mostu u sidnejskoj luci.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: