IZGUBLJENI - Potraga za šestero od šest milijuna Prikaži uvećano

IZGUBLJENI - Potraga za šestero od šest milijuna

Daniel Mendelsohn

Fraktura d.o.o.

9789533582122

Novi proizvod

Daniel Mendelsohn, cijenjeni američki publicist, kritičar i esejist, u ovoj intrigantnoj pripovijesti istražuje tragičnu prošlost nestalih članova svoje obitelji u Drugom svjetskom ratu.
Hvaljeno i nagrađivano djelo "Izgubljeni" počinje kao priča o dječaku koji je 1960-ih odrastao na Long Islandu u židovskoj obitelji koju je trajno obilježio nestanak šestero rođaka tijekom Holokausta. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

76,70 KM .

Podaci

Autor Daniel Mendelsohn
Izdavač Fraktura d.o.o.
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 592
Format 14.5 x 21.5 cm
ISBN 9789533582122
Jezik Hrvatski

Više informacija

Daniel Mendelsohn, cijenjeni američki publicist, kritičar i esejist, u ovoj intrigantnoj pripovijesti – u kojoj se isprepleću memoarska proza i biblijska egzegeza, povijest i psihologija sjećanja, putopis i reportaža – istražuje tragičnu prošlost nestalih članova svoje obitelji u Drugom svjetskom ratu.
Hvaljeno i nagrađivano djelo Izgubljeni počinje kao priča o dječaku koji je 1960-ih odrastao na Long Islandu u židovskoj obitelji koju je trajno obilježio nestanak šestero rođaka tijekom Holokausta. Više desetljeća poslije, potaknut otkrićem pisama koja je njegov djed primio 1939. od svojega brata koji je živio u Poljskoj, autor kreće u potragu za preostalim svjedocima koji poznaju sudbinu njegovih rođaka. Pritom je posjetio desetak zemalja na četiri kontinenta, a na kraju ga tragovi ponovno dovode i do (danas) ukrajinskoga gradića – u kojem je i započela priča njegove obitelji – gdje će odgonetnuti dugogodišnju zagonetku.
Pronicljivo povezujući vlastite uspomene iz djetinjstva s odisejom izgubljene generacije useljenika židovskih korijena u SAD-u, kao i njihovih europskih rođaka, Mendelsohn priču o jednoj obitelji pretvara u duboko promišljanje o tome koliko je krhko naše sjećanje, odnosno poimanje prošlosti i povijesti općenito.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: