PREDAH Prikaži uvećano

PREDAH

George Orwell

ŠARENI DUĆAN

9789533200873

Novi proizvod

"Predah" Georgea Orwella je, netipično za autora "1984." i "Životinjske farme", duhovit i pitak, pomalo satiričan roman o odrastanju i nostalgiji za mladošću, o suočavanju sa starenjem i gubitku mladenačkih ideala u predvečerje Drugoga svjetskog rata. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

27,00 KM .

Podaci

Autor George Orwell
Izdavač Šareni dućan
Godina 2015
Uvez meki
Prevoditelj Mia Pervan
Broj stranica 253
Format 13 x 20 cm
ISBN 9789533200873
Jezik Hrvatski

Više informacija

"Predah" Georgea Orwella je, netipično za autora "1984." i "Životinjske farme", duhovit i pitak, pomalo satiričan roman o odrastanju i nostalgiji za mladošću, o suočavanju sa starenjem i gubitku mladenačkih ideala u predvečerje Drugoga svjetskog rata. George Bowling, taj Orwellov alter ego, od nadobudnog se mladića inertno "preobražava" u sredovječnog i rezigniranog "čovjeka bez svojstava", "stranca" koji osjeća "mučninu" zbog "bačenosti" u svijet«.

Jedino što otromboljeni i životnom svakodnevicom uspavani glavni junak želi jest predah – tj. bijeg od svih i svega, te naprečac odlazi u "izgubljeni zavičaj". Autor je jetkim humorom popratio njegov izlet u rodno mjesto koje se promijenilo i gdje ga nitko ne prepoznaje, na ribolov na jezeru kojeg više nema.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: