IDI, POSTAVI STRAŽARA Prikaži uvećano

IDI, POSTAVI STRAŽARA

Harper Lee

Znanje d.o.o.

9789533432922

Novi proizvod

IDI, POSTAVI STRAŽARA KNJIŽEVNA JE SENZACIJA ZA SVE LJUBITELJE KULTNOG I NAGRAĐIVANOG ROMANA HARPER LEE

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

18,50 KM .

Podaci

Autor Harper Lee
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Uvez tvrdi
Broj stranica 290
ISBN 978-953-343-292-2
Jezik Hrvatski
Nakladnik O.Š. Znanje

Više informacija

IDI, POSTAVI STRAŽARA KNJIŽEVNA JE SENZACIJA ZA SVE LJUBITELJE KULTNOG I NAGRAĐIVANOG ROMANA HARPER LEE

U njemu se junakinja poznate priče, djevojčica Scout, pojavljuje u odrasloj dobi. Dvadeset šest joj je godina i vraća se iz New Yorka u svoj rodni gradić Maycomb kako bi posjetila svojeg ostarjelog oca, odvjetnika Atticusa. Naviru sjećanja na uzbudljivo i neobuzdano djetinjstvo, izranjaju likovi iz Ptice rugalice, ali Jean Louise, sada mlada žena, s naporom se nosi s turbulentnim promjenama novog vremena, s uznemirujućim istinama o svojoj obitelji, gradu i bliskim joj osobama, teško prihvaća gubitak vlastitih iluzija iz djetinjstva kao i posljedice promjena u odnosu prema crncima i ljudskim pravima koje su zahvatile američki Jug.

Kao i u svojem prethodnom romanu Harper Lee udahnjuje svojim likovima nevjerojatnu životnost, toplinu i moralnu snagu. Ponovno su prizori iz djetinjstva posebno nadahnuti. Roman je prožet životnom mudrošću i više od svega ljubavlju i tolerancijom prema svim ljudima, protiv rasizma i diskriminacije crnaca.

Idi, postavi stražara nezaboravni je roman o različitosti, buntovništvu i strasti koji potvrđuje veličinu Ptice rugalice dodajući joj dubinu i novo značenje.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: