UBITI PTICU RUGALICU Prikaži uvećano

UBITI PTICU RUGALICU

Harper Lee

ŠARENI DUĆAN

9789533200750

Novi proizvod

Harper Lee piše jednostavnim pitkim jezikom, neodoljivo zavodljivo, udohivot i često dirljivo, no nikad patetično, Ugrabivši pravi sretni trenutak u svjetlosti jednog davnog ljeta, ta "Jane Austen južne Alabame" napisala je divnu knjigu o ljubavi i čežnji za pravednošću, stvorila genijalno umjetničko djelo vječne svježe ljepote, topline i moralne snage. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

39,70 KM .

Podaci

Autor Harper Lee
Izdavač ŠARENI DUĆAN
Godina 2014
Uvez tvrdi
Broj stranica 280
ISBN 978-953-3200-75-0
Jezik Hrvatski

Više informacija

Harper Lee piše jednostavnim pitkim jezikom, neodoljivo zavodljivo, udohivot i često dirljivo, no nikad patetično, Ugrabivši pravi sretni trenutak u svjetlosti jednog davnog ljeta, ta "Jane Austen južne Alabame" napisala je divnu knjigu o ljubavi i čežnji za pravednošću, stvorila genijalno umjetničko djelo vječne svježe ljepote, topline i moralne snage. Ona iz perspektive djevojčice Scout priča priču o odrastanju i diskriminaciji crnaca na američkom Jugu 30-ih godina prošlog stoljeća, ali pritom nudi puno više od priče o djetinjstvu i rasizmu - to je fascinantna priča o ljubavi, moralu, etici, pravdi, odgoju, hrabrosti, prijateljstvu, životnoj mudrosti... i zato je bila i ostala kultna lektira svih generacija.

Podjednako podržana od kritike i publike Ptica rugalica nalazi se na gotovo svim relevantnim listama najvećih književnih djela, pa je tako, recimo, prema časopisu Library Jorunal proglašena najboljim romanom prošloga stoljeća, a uz Gatsbyja, Mobyja Dicka, Huckleberryja Finna i još 20-ak vrhunskih djela uvrštena je na listu "velikim američkih romana".

30 drugih knjiga iz iste kategorije: