Nakladnici

Autori

Popis djela po autoru Ernest Hemingway

Ernest Miller Hemingway (Oak ParkIllinois21. srpnja 1899. - KetchumIdaho2. srpnja 1961.), američki romanopisac. Rođen je 21. srpnja 1899. u kući koju je sagradio njegov djed udovac Ernest Hall. Hemingway je bio drugo od šestero djece dr. Clarencea i Grace Hall. Imao je četiri sestre i jednog brata. Ime je dobio po svom djedu s majčine strane Ernestu Hallu i ujaku Milleru Hallu.

Ernest Miller Hemingway (Oak ParkIllinois21. srpnja 1899. - KetchumIdaho2. srpnja 1961.), američki romanopisac. Rođen je 21. srpnja 1899. u kući koju je sagradio njegov djed udovac Ernest Hall. Hemingway je bio drugo od šestero djece dr. Clarencea i Grace Hall. Imao je četiri sestre i jednog brata. Ime je dobio po svom djedu s majčine strane Ernestu Hallu i ujaku Milleru Hallu.Hemingwayeva djela i život imali su značajan utjecaj na američke pisce njegovog vremena. Velik dio njegovih djela klasici su američke literature, a neka su i ekranizirana. Hemingway je svoja djela pisao prema vlastitim iskustvima koja je imao kao ribar, lovac i zaljubljenik u borbe bikova. Njegove pustolovine koje je doživljavao dovodile su ga nekoliko puta u bliske susrete sa smrću: u španjolskom građanskom ratu kada je u njegovoj sobi eksplodirala bomba; u 2. svjetskom ratu ratu kada ga je udario taksi i 1954. (već spomenuto) kada se dva puta avionom srušio u Africi. U ranim radovima opisuje dva tipa ljudi: jedan koji čine osobe koje se bore za moralne vrijednosti u koje vjeruju i koji se s ciničkim nepoštovanjem odnose prema svemu osim vlastitih emocionalnih potreba. Drugi tip ljudi čine jednostavni karakteri i primitivne emocije, kao što su lovci na nagrade i borci s bikovima. Njegovi najraniji radovi uključuju zbirku kratkih priča "Three Stories and Ten Poems"/Tri priče i deset pjesama, 1923.) i roman "The Torrents of Spring"/Proljetne bujice, u kojem opisuje svoje dječaštvo u šumama Michigana. Njegovo prvo veće djelo je "In Our Time". Roman koji je Hemingwayu donio međunarodnu reputaciju je "The Sun Also Rises"/A sunce izlazi, iz 1926. godine u kojoj opisuje grupu moralno američkih i britanskih boema i bogataša koji žive u Francuskoj i Španjolskoj, a pripadnici su tzv. izgubljene generacije u periodu nakon 1. svjetskog rata. Drugi Hemingwayev roman je "A Farewell to Arms"/Zbogom oružje, 1929., u kojem priča o ljubavi američkog vojnika koji je vozač ambulantnih kola i britanske medicinske sestre. Nakon ovoga romana uslijedila su još dva realistična djela: "Death in Afternoon"/Smrt popodne, 1932. i "Green Hills of Africa"/Zelena brda Afrike,1935.

Više
Prikazuje 1 - 3 of 3 stavki
 • Brzi pregled
  48,00 KM Na skladištu

  Istina u svitanje nudi nesvakidašnju sliku legendarnog američkog pisca izlazeći na stotu godišnjicu njegova rođenja. To je izniman događaj u svijetu izdavaštva, zadivljujući posljednji roman jednog od najvažnijh i najvoljenjih američkih pisaca.

  48,00 KM
  Na skladištu
 • Brzi pregled
  36,60 KM Na skladištu

  Starac i more posjeduje umjetničku snagu biblijske priče ili parabole. Doista, kad pročitamo taj kratki roman, pred očima nam ostaje nezaboravna slika starog ribara koji nakon duge i teške borbe (tri dana i tri noći) svlada napokon veliku sabljarku dugu oko šest metara i tešku oko 750 kilograma.

  36,60 KM
  Na skladištu
 • Brzi pregled
  27,00 KM Na skladištu

  Roman Zbogom, oružje fokusira muškarca i ženu koji se ne mogu uključiti u život na tradicionalan, normalan način. Oni koji su živjeli u sjeni rata mogu se nostalgično osvrtati za izgubljenim trenutkom nevinosti i motive čistih osjećaja...

  27,00 KM
  Na skladištu
Prikazuje 1 - 3 of 3 stavki