Nakladnici

Autori

Popis djela po autoru Eugene Ionesco

Eugène Ionesco, rođen kao Eugen Ionescu (Slatina26. studenog 1909. - Pariz28. ožujka 1994.), je bio francusko-rumunjski književnik i dramatičar, te jedan od glavnih predstavnika Teatra apsurda

Eugène Ionesco, rođen kao Eugen Ionescu (Slatina26. studenog 1909. - Pariz28. ožujka 1994.), je bio francusko-rumunjski književnik i dramatičar, te jedan od glavnih predstavnika Teatra apsurda. Iznad ismijavanja najbanalnijih situacija, Ionescove drame opisuju na realan način samoću ljudi i beznačajnost egzistencije pojedinca. Ionesco je u kazalište došao jako kasno. Svoju prvu dramu Ćelavu pjevačicu, napisao je tek 1948., a praizvedena je tek 1950.


Sa 40 godina odlučio je učiti engleski jezik koristeći Assimil metodu brižnog kopiranja cijelih rečenica kako bi ih zapamtio. Kada bi ih ponovno pročitao, osjećao se kao da nije učio engleski, nego je otkrivao neke zapanjujuće istine kao ta da ima 7 dana u tjednu, da je strop gore, a pod dolje tj. stvari koje je već znao, no koje su ga iznenedno pogodile kao zapanjućuće koliko su one zapravo neosporivo istinite.

Više
Prikazuje 1 - 2 of 2 stavki
Prikazuje 1 - 2 of 2 stavki