Nakladnici

Autori

Popis djela po autoru Gitta Sereny

Gitta Sereny (1921.-2012.), povjesničarka i istraživačka novinarka madžarsko-njemačkog podrijetla, rođena i odrasla u Beču. Nakon "pripojenja" Austrije Trećem Reichu, odlazi u Francusku, gdje je surađivala s Pokretom otpora.

Gitta Sereny (1921.-2012.), povjesničarka i istraživačka novinarka madžarsko-njemačkog podrijetla, rođena i odrasla u Beču. Nakon "pripojenja" Austrije Trećem Reichu, odlazi u Francusku, gdje je surađivala s Pokretom otpora. Nakon Drugog svjetskog rata pomaže u UN-ovom programu za zbrinjavanje izbjeglica, a također je nazočna na Nürnberškom procesu. Pisala je članke za The Daily Telegraph Magazine; autorica je pet knjiga, uključujući i biografiju Alberta Speera, Albert Speer: His Battle with Truth. Dobitnica je više prestižnih književnih nagrada.

Više
Prikazuje 1 - 1 1 stavku
 • Brzi pregled
  50,80 KM Rasprodano

  Knjiga Treblinka: put u tamu nudi jedinstven uvid u um čovjeka zaduženog za upravljanje logorom smrti, jedinstven po tome što je autorica, nakon njegova uhićenja, s Franzom Stanglom razgovarala sedamdeset sati, nastojeći dokučiti i rekonstruirati kako je ni po čemu osobiti austrijski provincijski policijski službenik, uzorni građanin, vjeran suprug i...

  50,80 KM
  Dodaj u košaricu Više
  Rasprodano
Prikazuje 1 - 1 1 stavku