Nakladnici

Autori

Popis djela po autoru Zygmunt Bauman, Leonidas Donskis

Zygmunt Bauman (1925. – 2017.) jedan je od najznačajnijih i najutjecajnijih suvremenih sociologa i filozofa. Radio je na sveučilištima u Varšavi, Tel Avivu i Leedsu. U svojim se djelima posebice bavio problemima globalizacije, modernizma, postmodernizma, konzumerizma i etike. Objavio je više od šezdeset knjiga od kojih se većina ubraja u klasična djela sociološke literature. Najpoznatije Baumanove knjige su Tekuće zlo, Modernost i holokaust, Tekuća modernost i Individualizirano društvo.


Leonidas Donskis (1962. – 2016.) ugledni je litavski filozof, politički teoretičar i povjesničar ideja. Bio je profesor povijesti na Sveučilištu Vytautas Magnus te istaknuti branitelj ljudskih prava i građanskih sloboda, za što je dobio brojna priznanja. Donskis je autor nekoliko knjiga o modernosti, potrazi za identitetom i problemima suvremene Istočne Europe, od kojih su najpoznatije Modernost u krizi (2011.), Problem identiteta i moderni svijet (2009.) i Moć i imaginacija (2008.).

Prikazuje 1 - 1 1 stavku
 • Brzi pregled
  38,50 KM Rasprodano

  U svojoj novoj knjizi Tekuće zlo, Zygmunt Bauman i Leonidas Donskis vode nas kroz novu stvarnost u kojoj zlo istovremeno zauzima običniji ali i podmukliji oblik, prijeteći čovječanstvu oduzimanjem snova, alternativa i prava na disidentstvo, danas, kada nam je to najpotrebnije...

  38,50 KM
  Dodaj u košaricu Više
  Rasprodano
Prikazuje 1 - 1 1 stavku