Nakladnici

Autori

Popis djela po autoru Mile Bogović

Mons. dr. Mile Bogović rođen je 7. kolovoza 1939. u Cerovcu - župa Slunj u riječko-senjskoj nadbiskupiji. Osnovnu školu pohađao je u Slunju, a klasičnu gimnaziju u sjemeništu u Pazinu. Filozofsko-teološki studij započeo je u Pazinu a završio u Zagrebu. ..

Mons. dr. Mile Bogović rođen je 7. kolovoza 1939. u Cerovcu - župa Slunj u riječko-senjskoj nadbiskupiji. Osnovnu školu pohađao je u Slunju, a klasičnu gimnaziju u sjemeništu u Pazinu. Filozofsko-teološki studij započeo je u Pazinu a završio u Zagrebu. Za svećenika riječko-senjske nadbiskupije zaređen je 5. srpnja 1964. Od 1966. do 1971. studirao je na Papinskom sveučilištu Gregorijani i postigao doktorat iz crkvene povijesti. Po povratku iz Rima od 1971. godine do danas profesor je crkvene povijesti na riječkoj teologiji. Za pomoćnog biskupa riječko-senjske nadbiskupije imenovan je 4. lipnja 1999. Za biskupa je zaređen na blagdan Sv. Petra i Pavla 29.06.1999. u riječkoj katedrali.
Sveti Otac Ivan Pavao II. imenovao ga je prvim biskupom novoustanovljene Gospićko-senjske biskupije 25. svibnja 2000. godine.
Mons. Bogović član je Stalnog vijeća HBK, predsjednik Biskupske komisije za laike te član Biskupske komisije za dijalog sa SPC.

Više
Prikazuje 1 - 3 of 3 stavki
 • Brzi pregled
  50,00 KM Na skladištu

  Biskup Mile Bogović u ovoj se knjizi bavi problemom nastanka glagoljice, i to tako da kao crkveni povjesničar istražuje okolnosti i uvjete u kojima je glagoljica nastala te podvrgava analizi izvore na kojima se temelje brojne teorije o njezinim početcima, napose tzv. ćirilometodsku teoriju.

  50,00 KM
  Na skladištu
 • Brzi pregled
  45,00 KM Na skladištu

  Knjiga u kojoj se isprepliću prošlost i sadašnjost, odnosno u kojoj se suvremenim događajima ukazuje na njihove korijene u prošlosti. Iako je riječ o vjerskim zajednicama, pravoslavcima i katolicima, knjiga pokazuje da odnose pravoslavaca i katolika na našem području ne opterećuju toliko vjerska pitanja i vjernička praksa, koliko nacionalna i državna...

  45,00 KM
  Na skladištu
 • Brzi pregled
  62,00 KM Na skladištu

  Knjiga mons. Mile Bogovića Žao mije naroda donosi tekstove njegovih razgovora, izjava i različitih intervencija u kojima se očituju njegova beskompromisnost, čvrsti moralni stavovi i nepokolebljiva vjera u istinu i dobrotu kao dvije stožerne krjeposti koje u današnjem svijetu najčešće izazivaju prijezir i odbacivanje...

  62,00 KM
  Na skladištu
Prikazuje 1 - 3 of 3 stavki