FORMALNI JEZICI I PREVODIOCI - REGULARNI IZRAZI, GRAMATIKE, AUTOMATI Prikaži uvećano

FORMALNI JEZICI I PREVODIOCI - REGULARNI IZRAZI, GRAMATIKE, AUTOMATI

Zdravko Dovedan Han

Element

9789531976176

Novi proizvod

Ovo knjiga namijenjena je studentima studija društveno-humanističke informatike i opće informatologije na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ali će zasigurno svojim sadržajem privući pozornost studenata sličnih usmjerenja, inženjera informatike i računarskih znanosti, napredne srednjoškolce i mnoge druge samouke informatičare.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

32,30 KM .

Podaci

Izdavač Element
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 178
ISBN 978-953-197-617-6
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ovo je prva od triju knjiga namijenjenih, u prvom redu, studentima studija društveno-humanističke informatike i opće informatologije na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ali će zasigurno svojim sadržajem privući pozornost studenata sličnih usmjerenja, inženjera informatike i računarskih znanosti, napredne srednjoškolce i mnoge druge samouke informatičare.

Prva knjiga predstavlja uvod u formalne jezike i automate. Ukratko, u njoj se definira pojam formalnog jezika i detaljno opisuje njegovo definiranje ili generiranje uz pomoć tri formalizma: regularnim izrazima, gramatikama i automatima. Sve teme su obrađene u devet poglavlja koja predstavljaju određene logičke cjeline.

U svim je poglavljima dano puno primjera koji upotpunjuju teorijska razmatranja, posebno pojedine definicije i algoritme. Na kraju poglavlja su pitanja i zadaci.

Druga knjiga "Sintaksna analiza i primjene" opisuje postupke sintaksne analize (parsanja), odnosno prepoznavanja, a treća knjiga "Prevođenje i primjene" obrađuje probleme prevođenja i primjene u ustroju predprocesora.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: