STABILNOST KONSTRUKCIJA Prikaži uvećano

STABILNOST KONSTRUKCIJA

Mehmed Čaušević, Mladen Bulić

Golden marketing

9789532124361

Novi proizvod

Najnoviji udžbenik prof. dr. sc. Mehmeda Čauševića, jednog od naših najpoznatijih stručnjaka za statiku i stabilnost konstrukcija s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u suautorstvu s doc. dr. sc. Mladenom Bulićem s istog fakulteta, kroz dvanaest poglavlja izlaže gradivo o stabilnosti linijskih elemenata, te obuhvaća fenomen izbočivanja plošnih nosača.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

64,70 KM .

Podaci

Autor Mehmed Čaušević, Mladen Bulić
Izdavač Golden marketing
Godina 2013
Uvez tvrdi
Broj stranica 350
ISBN 978-953-212-436-1
Jezik Hrvatski

Više informacija

Najnoviji udžbenik prof. dr. sc. Mehmeda Čauševića, jednog od naših najpoznatijih stručnjaka za statiku i stabilnost konstrukcija s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, u suautorstvu s doc. dr. sc. Mladenom Bulićem s istog fakulteta, kroz dvanaest poglavlja izlaže gradivo o stabilnosti linijskih elemenata, te obuhvaća fenomen izbočivanja plošnih nosača. Primjena gradiva izloženog u pojedinom poglavlju popraćena je adekvatnim numeričkim primjerima. Za praktičan izračun statike i stabilnosti sustava pravih štapova dane su na kraju knjige i odgovarajuće tablice.

Sadržaj knjige podijeljen je u tri dijela. U I. dijelu izvedene su jednadžbe statike konstrukcija prema teoriji 2. reda što je bilo podlogom da se u II. dijelu knjige problem stabilnosti konstrukcija tretira kao homogeni problem statike konstrukcija po teoriji 2. reda.

U III. dijelu objašnjeni su pojmovi i primjeri teorije stabilnosti koji su zastupljeni kao temeljni pojmovi i pojave u čeličnim konstrukcijama, a koriste se u konstrukcijskim euronormama za čelične konstrukcije.

Studenti diplomskog studija savladavši gradivo izloženo u ovoj knjizi, stječu kompetencije razumijevanja svih pojmova iz stabilnosti konstrukcija i iz izračuna konstrukcija po teoriji 2. reda, koji se spominju u konstrukcijskim euronormama.

Iako je gradivo u knjizi izloženo na klasičan način, knjiga također može korisno poslužiti i u praksi inženjerima konstruktorima koji se služe kompjutorom i gotovim programskim paketima u kojima se nudi i izračun po teoriji 2. reda.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: