TEMPOROMANDIBULARNI POREMEĆAJI I STOMATOLOŠKA PROTETIKA Prikaži uvećano

TEMPOROMANDIBULARNI POREMEĆAJI I STOMATOLOŠKA PROTETIKA

Tomislav Badel

Medicinska naklada

9789531762649

Novi proizvod

Ova knjiga nastala je na temelju disertacije izrađene u Zavodu za stomatološku protetiku Stomatološkog fakulteta u Zagrebu i Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice »Sestre milosrdnice« u Zagrebu.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

86,90 KM .

Podaci

Autor Tomislav Badel
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2007
Uvez tvrdi
Broj stranica 228
ISBN 978-953-176-264-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ova knjiga nastala je na temelju disertacije izrađene u Zavodu za stomatološku protetiku Stomatološkog fakulteta u Zagrebu i Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice »Sestre milosrdnice« u Zagrebu. Disertacija je obranjena na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu 2004. pod naslovom »Analiza pomaka zglobne pločice kod simptoma disfunkcije čeljusnog zgloba metodom magnetske rezonancije« u sklopu znanstveno-istraživačkog projekta »Okluzija i kraniomandibularne disfunkcije« (broj 0065010).
Muskuloskeletalni poremećaji žvačnog sustava obuhvaćeni su temeljem kliničkog stanja skupnim nazivom »temporomandibularni poremećaji«. Zbog važnosti tegoba i relativno visoke prevalencije, odmah iza karijesa i parodontopatija, objedinjuju gotovo sve stomatološke discipline. Često je potrebna i šira interdisciplinarna suradnja s mnogobrojnim medicinskim specijalnostima, zbog njezine u potpunosti nerazjašnjene etiopatogeneze i patofiziologije, a koja može biti u interakciji s drugim organima i funkcijskim sustavima ljudskog tijela...

30 drugih knjiga iz iste kategorije: