ELEMENTA LINGUAE LATINAE MEDICAE Prikaži uvećano

ELEMENTA LINGUAE LATINAE MEDICAE

Ivan Bekavac Basić, Franjo Međeral

Školska knjiga

9789530216495

Novi proizvod

Novo izdanje udžbenika izgledom je osuvremenjeno, a tekstovno neznatno promijenjeno. Autori su ponajprije željeli učenicima predočiti jezik kao komunikacijsko sredstvo, a ne skup formula koje valja apstraktno usvojiti. Za prvu godinu učenja predviđene su vježbe, a za drugu godinu učenja dani su izvorni dijelovi tekstova antičkih, srednjovjekovnih i novovjekovnih pisaca, ...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

35,25 KM .

Podaci

Autor Ivan Bekavac Basić, Franjo Međeral
Izdavač Školska knjiga
Godina 2013
Uvez meki
Broj stranica 259
Format 20 x 26
ISBN 9789530216495
Jezik Hrvatski

Više informacija

Novo izdanje udžbenika izgledom je osuvremenjeno, a tekstovno neznatno promijenjeno. Autori su ponajprije željeli učenicima predočiti jezik kao komunikacijsko sredstvo, a ne skup formula koje valja apstraktno usvojiti. Za prvu godinu učenja predviđene su vježbe, a za drugu godinu učenja dani su izvorni dijelovi tekstova antičkih, srednjovjekovnih i novovjekovnih pisaca, u kojima su objedinjene osnove cjelokupne latinske deskriptivne gramatike i osnove prozodije. Svi se tekstovi odnose na medicinu i daju dosta podataka o medicinskim temama, bilo da opisuju bolesti, uljepšavanje ljudskog tijela, bilo da iznose filozofske poglede o čovjeku i njegovu mjestu u svemiru.

S obzirom na specifičnost struke, latinskom jeziku autori su pristupili kao živom jeziku- jeziku sporazumijevanja, makar i terminološkoga, što znači da se učenik prije svega sretne sa zvučnom slikom, a tek zatim prelazi se na izučavanje gramatičkih zakonitosti. Udžbenik sadržava i kratak pregled gramatike te latinsko-hrvatski i hrvatsko-latinski rječnik.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: