Rječnik pojmova u logopediji Prikaži uvećano

RJEČNIK POJMOVA U LOGOPEDIJI

Ahmet Kantić

9789958088001

Novi proizvod

Ovo je veoma važan rječnik, prvi ovakve vrste na našim prostorima i šire, koji će ponuditi logopedskoj struci bogatstvo terminologije, kojima se koriste logopedske nauke u svijetu...

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

34,00 KM .

Podaci

Autor Ahmet Kantić
Izdavač Centar za kulturu i obrazovanje Tešanj
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 151
ISBN 9789958088001

Više informacija

Rječnik pojmova u logopediji prvo je ovakvo djelo iz logopedije na ovim prostorima koji sustavno i dovoljno detaljno obrađuje ključne pojmove u logopediji i srodnim disciplinama.

Autor je koristio sve trenutno dostupne, relevantne i raspoložive izvore informacija.

Rječnik je aktualan, obuhvaća važeću stručnu terminologiju ali isto tako opisuje i pojmove koji su rijetko u upotrebi, termini koji su obrađivani su standardno prihvaćeni u svjetskoj stručnoj terminologiji, u dodatku rječnika nalazi se spisak dijagnoza koje se odnose na logopedsku djelatnost u zdravstvenom sustavu (preuzet iz desete revidirane Međunarodne klasifikacije bolesti MKB 10).

Rječnik je nastao kao rezultat višegodišnjeg iskustva autora te studioznom analizom različitih i brojnih stručnih udžbenika, časopisa kao i recentne naučne literature. Rječnik je stručno napisan i naučno je utemeljen, a u isto vrijeme se odlikuje jednostavnošću i praktičnošću. Ovo je veoma važan rječnik, prvi ovakve vrste na našim prostorima i šire, koji će ponuditi logopedskoj struci bogatstvo terminologije, kojima se koriste logopedske nauke u svijetu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: