Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik Prikaži uvećano

ENGLESKO-HRVATSKI I HRVATSKO-ENGLESKI RJEČNIK

Skupina autora

Naklada Alfa

9789531685542

Novi proizvod

Naš rječnik namijenjen je prvenstveno poslovnim ljudima , informatičarima , studentima, učenicima te svima drugima koji se engleskim jezikom koriste u svakodnevnom životu, na putovanjima...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

55,00 KM .

Podaci

Autor Grupa autora
Izdavač Naklada Alfa
Godina 2010
Uvez tvrdi
Broj stranica 669
ISBN 9789531685542
Jezik hrvatski, engleski

Više informacija

Naš rječnik namijenjen je prvenstveno poslovnim ljudima (stoga je uvršteno puno poslovnih termina), informatičarima (uključili smo dosta novih izraza iz računarstva), studentima, učenicima te svima drugima koji se engleskim jezikom koriste u svakodnevnom životu, na putovanjima... Englesko-hrvatski dio rječnika je veći jer smo smatrali da na našem tržištu nema rječnika koji uključuje neke nove fraze i kolokacije engleskoga jezika. Natuknice obuhvaćaju najčešće fraze, kolokvijalne izraze, a uz glagole su uključeni i phrasal verbs (frazalni glagoli). Uz glavne natuknice, tamo gdje postoji velika razlika, naveden je izgovor: i američki (označen kraticom AmE) i britanski (označen kraticom BrE). Izgovor je zabilježen sustavom simbola Međunarodnog fonetskog alfabeta, po uzoru na transkripcijski model specijaliziranog rječnika izgovora Longman Pronunciation Dictionary Johna C. Wellsa (1990).

U ovom rječniku naveli smo i popis kratica koje smo, za razliku od prakse u ostalim rječnicima, i preveli na hrvatski. Između englesko-hrvatskog i hrvatsko-engleskog dijela nalazi se i kratak pregled gramatike engleskoga jezika s popisom nepravilnih glagola. U hrvatsko-engleskom dijelu rječnika mogu se pronaći riječi potrebne u svakodnevnom govoru, pisanoj komunikaciji, snalaženju na putovanjima. Također su uključene i mnoge riječi iz područja informatike, kao i poslovne komunikacije. Isto tako uvrstili smo i popis država i narodnosti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: