HRVATSKI PRAVOPIS Prikaži uvećano

HRVATSKI PRAVOPIS

Stjepan Babić, Milan Moguš

Školska knjiga

9789530400344

Novi proizvod

Ovo izdanje Hrvatskoga pravopisa nosi naslov kao i nekoliko drugih pa i pravopisa što su ga u suautorstvu objavili Stjepan Babić, Božidar Finka i Milan Moguš, ali je ova knjiga ipak novo djelo, posebno u onim dijelovima koje je prije napisao Božidar Finka...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

35,65 KM .

Podaci

Autor Stjepan Babić, Milan Moguš
Izdavač Školska knjiga
Godina 2011
Uvez tvrdi
Broj stranica 453
ISBN 978-953-0-40034-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ovo izdanje Hrvatskoga pravopisa nosi naslov kao i nekoliko drugih pa i pravopisa što su ga u suautorstvu objavili Stjepan Babić, Božidar Finka i Milan Moguš, ali je ova knjiga ipak novo djelo, posebno u onim dijelovima koje je prije napisao Božidar Finka.

Valja naglasiti da novo izdanje ne znači i novu normu jer norma nije više mijenjana, samo su način izlaganja i pojedina rješenja usklađena sa zaključcima Vijeća za nor­mu hrvatskoga standardnoga jezika i s Hrvatskim školskim pravopisom, koji je od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa dobio preporuku za upotrebu u školama pa je korisno da se ta dva djela u normativnome smislu u potpunosti podudaraju. Ujedno smo tekst i rječnik usavršili i dopunili. Autori su se uvijek brinuli za to da Hrvatski pravopis i svojim primjerenim opsegom, nazivima i jasnoćom izlaganja bude prihvatljiv i sa stručnoga i s pedagoških gledišta.

Budući daje pravopis zapravo jedina jezikoslovna knjiga koja je izrazito nor­mativna, njezina se norma može najbolje odmjeravati prema upotrebi u osnovnim i srednjim školama.

Za bolje razumijevanje pravopisnih načela, pravila i pravopisnoga rječnika po­trebno je prije služenja pravopisom pročitati uvod i predgovor pravopisnomu rječniku.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: