AUTOIMUNI NUTRIVOR Prikaži uvećano

AUTOIMUNI NUTRIVOR

Ivana Zovak, Petra Krolo

TRAGOM d.o.o.

9789535763765

Novi proizvod

Autoimuni nutrivor – priručnik i kuharica bez alergena nastala je iz potrebe kako bi spoznaje o novom pristupu liječenja autoimunih bolesti bile dostupne na hrvatskom jeziku. Informacije su temeljene na više provjerenih izvora, istraživanja i osobnom pozitivnom iskustvu dviju autorica.

Više detalja

89,30 KM .

Podaci

Autor Ivana Zovak, Petra Krolo
Izdavač Tragom d.o.o.
Godina 2019
Uvez meki
Broj stranica 504
ISBN 978-953-57637-6-5
Jezik Hrvatski

Više informacija

Autoimuni nutrivor – priručnik i kuharica bez alergena nastala je iz potrebe kako bi spoznaje o novom pristupu liječenja autoimunih bolesti bile dostupne na hrvatskom jeziku. Informacije su temeljene na više provjerenih izvora, istraživanja i osobnom pozitivnom iskustvu dviju autorica.

Knjiga je namijenjena svima koji:

  • imaju autoimune bolesti;
  • traže recepte bez alergena – glutena, žitarica, pseudožitarica, mlijeka i mliječnih proizvoda, jaja, orašastih plodova, mahunarki i sjemenki;
  • imaju probavne smetnje poput napuhnutosti, zatvora ili mekane stolice, grčeva, bolova, plinova;
  • žele kuhati po paleo principima;
  • imaju nepovezane zdravstvene simptome i žele vidjeti ima li hrana veze s tim;
  • žele pouzdan način za utvrđivanje intolerancija;
  • žele naći optimalnu prehranu po vlastitoj mjeri.

U teorijskom dijelu knjige obrađene su teme:

  • autoimune bolesti, propusna crijeva i hrana koja ih uzrokuje;
  • vrste eliminacijskih prehrana (AIP, Wahls, Gaps, Low-fodmap);
  • testovi intolerancije i znakovi intolerancije na hranu;
  • faze promjene prehrane, dnevnik prehrane, reintrodukcija namirnica, eksperiment n=1;
  • mozak, trudnoća i dojenje, djeca na AIP-u;
  • ugljikohidrati, suplementiranje, iznutrice, kosti, želatina i kolagen;
  • laktofermentirana hrana, namakanje i klijanje;
  • goitrogeno povrće, samoniklo jestivo bilje, jestivo cvijeće;
  • masti, šećeri, sol, začini, eterična ulja pri kuhanju;
  • održivost, nabava namirnica, čitanje deklaracija;
  • organizacija kuhinje, posuđa i kuhanja, kuhanje na niskim temperaturama;
  • AIP na budžetu i putovanju.

U drugom dijelu knjige je 220 recepata bez alergena uz koje ćete imati pune tanjure domaće kuhane hrane. Podijeljeni su u kategorije: napitci, juhe, salate, povrće, perad i crveno meso, iznutrice, riba i morski plodovi, deserti, prilozi, #reintro.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: