SJEVER I JUG Prikaži uvećano

SJEVER I JUG

Elizabeth Gaskell

Znanje d.o.o.

9789533606811

Novi proizvod

Najbolji socijalni roman Elizabeth Gaskell ujedno je i intrigantna pripovijest o odnosu između Margaret Hale, rođene na engleskom jugu, i Johna Thorntona, sjevernjačkog industrijalca. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

29,90 KM .

Podaci

Autor Elizabeth Gaskell
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 560
Format 15x22,8 cm
ISBN 9789533606811
Jezik Hrvatski

Više informacija

Najbolji socijalni roman Elizabeth Gaskell ujedno je i intrigantna pripovijest o odnosu između Margaret Hale, rođene na engleskom jugu, i Johna Thorntona, sjevernjačkog industrijalca. Kad njezin otac odbaci svećenički poziv zbog vjerskih sumnji, Margaret je prisiljena preseliti se iz Helstonea, svojeg voljenog doma na jugu, u industrijski grad Milton na sjeveru. Kada prvi put susretne Johna Thorntona, učenika svojeg oca i čovjeka koji se nalazi na položaju moći nad radnicima, zgranuta je njegovim pogledima na svijet. No štrajk radnika u tvornici i obiteljska tragedija navode Margaret da shvati stvarnost života u gradu, a Thorntona da otkrije humanost. Tek će tada vidjeti jedno drugo u drukčijem svjetlu i otkriti mogućnost trajne ljubavi.

Ovaj pronicljiv i suosjećajan, dramski bogat roman krasi jedan od najoriginalnijih i najbolje zaokruženih ženskih likova cijelog viktorijanskog razdoblja, Margaret Hale.

Sjever i jug prikazuju ne samo surovu stvarnost engleskog 19. stoljeća, nego i mladu ženu u otkrivanju same sebe, nijansirano oslikavajući sve što ljude dijeli i spaja.

RECENZIJE: "Zadivljujući roman, pun karaktera i snage." Charles Dickens "Sjajan spoj romanse a la Austen i prikaza klasne borbe, posljedica društvenih nepravdi i kapitalizma. Roman je miks Austen i Dickensa, s daškom sestara Brontë, a ipak sasvim upečatljivo svoj." Silver Petticoat Review

30 drugih knjiga iz iste kategorije: