VUK Prikaži uvećano

VUK

Samuel Bjork

Znanje d.o.o.

9789533606699

Novi proizvod

Tijela dvojice ubijenih jedanaestogodišnjaka pronađena su na polju kod Uddevalle u Švedskoj. Među njima ležao je bijeli zec. Slučaj je ostao nerazriješen. Osam godina poslije, dvojica dječaka ubijena na sličan način pronađena su u blizini Osla, a između njih nalazila se mrtva lisica. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

16,90 KM .

Podaci

Autor Samuel Bjork
Izdavač ZNANJE d.o.o.
Godina 2022
Uvez meki
Broj stranica 496
Format 50 x 230 mm
ISBN 9789533606699
Jezik Hrvatski

Više informacija

Tijela dvojice ubijenih jedanaestogodišnjaka pronađena su na polju kod Uddevalle u Švedskoj. Među njima ležao je bijeli zec.

Slučaj je ostao nerazriješen. Osam godina poslije, dvojica dječaka ubijena na sličan način pronađena su u blizini Osla, a između njih nalazila se mrtva lisica. Holger Munch, novoimenovani šef vlastite jedinice Odjela za umorstva, treba pomoć u rješavanju slučaja.

Dobio je dojavu o mladoj kadetkinji Miji Krüger, koja na ispitima na akademiji postiže neuobičajeno visoke ocjene. Ona pak sanja o karijeri u jedinici za specijalne namjene, dok noći provodi u potrazi za svojom nestalom sestrom blizankom Sigrid. Munch i Krüger zajedno kopaju po mračnim, gnjusnim slučajevima koji se ispostave intrigantnijima no što je ijedno od njih moglo i zamisliti, a ulje na vatru dolije vijest o nestanku još dva dječaka.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: