ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA Prikaži uvećano

ŠTO JE MUŠKARAC BEZ BRKOVA

HENA COM d.o.o

9789532591804

Novi proizvod

Pisac na početku romana citira Bohumila Hrabala, jednog od najvećih čeških (humorističkih) pisaca, i kako se pokazuje kroz čitanje taj citat nije slučajan.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

32,00 KM .

Podaci

Autor Ante Tomić
Izdavač HENA COM d.o.o.
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 212
Format 13,5 x 20,8 cm
ISBN 9789532591804
Jezik Hrvatski

Više informacija

Pisac na početku romana citira Bohumila Hrabala, jednog od najvećih čeških (humorističkih) pisaca, i kako se pokazuje kroz čitanje taj citat nije slučajan. Tomić uspijeva kroz čitav roman ostati na visini svog literarnog uzora. Kroz dvadeset i jedno poglavlje i epilog koji zaokružuje priču pisac vrlo dobro oslikava tipično seosku sredinu Dalmatinske zagore - selo Smiljevo.

Naslovi poglavlja kao npr. "Poglavlje šesto" … gdje se otkriva da su Nikola Tesla i Petar Preradović zapravo Srbi… ili "Poglavlje jedanaesto" …u kojemu se dvoji o kvaliteti domaćeg haiku pjesništva, a polemika bude okončana toljagom… ili pak "Poglavlje šesnaesto"... koje otkriva da je državna administracija puna homoseksualaca, ali se nađe i pokoji ispravan momak, prikladan za zeta… odlično odražavaju duh ovog rijetko duhovitog i zabavnog štiva.

Tomić s puno topline, ali i uz znatnu dozu ironije opisuje sredinu koju evidentno vrlo dobro poznaje. Predstavlja nam paletu izvanredno ocrtanih likova, s Tatjanom, mladom udovicom kao centralnim likom, čijom ponovnom udajom sve završava odnosno zatvara se jedan ciklus života u Smiljevu.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: