TO SMO BILI MI Prikaži uvećano

TO SMO BILI MI

Golnaz Hashemzadeh Bonde

Fraktura d.o.o.

9789533582115

Novi proizvod

Mlada Iranka Nahid upisuje studij medicine, no revolucija je pred vratima. U krvavom gušenju demonstracija stradava joj mlađa sestra, a Nahid završi u zatvoru. Nakon nekoliko godina života u strahu od progona, sa suprugom Masoodom i malenom kćeri odlučuje se na drastičan potez – ilegalni izlazak iz zemlje. 

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

43,00 KM .

Podaci

Autor Golnaz Hashemzadeh Bonde
Izdavač Fraktura d.o.o.
Godina 2020
Uvez tvrdi
Broj stranica 179
ISBN 9789533582115
Jezik Hrvatski

Više informacija

Mlada Iranka Nahid upisuje studij medicine, no revolucija je pred vratima. U krvavom gušenju demonstracija stradava joj mlađa sestra, a Nahid završi u zatvoru. Nakon nekoliko godina života u strahu od progona, sa suprugom Masoodom i malenom kćeri odlučuje se na drastičan potez – ilegalni izlazak iz zemlje. No kad gotovo trideset godina poslije teško oboli u svojoj drugoj domovini, Švedskoj, Nahid se počinje pitati je li njezin život ikad imao svrhu. Pred njom je ostao još jedan, najteži zadatak: kako ublažiti ljutnju koja je cijelog života pokreće...

"To smo bili mi" švedske autorice iranskog porijekla Golnaz Hashemzadeh Bonde roman je koji izvanredno opisujući iskustvo migracije, kad bijeg možda spašava život, ali i nosi krivnju i otuđenost. Ovo djelo vibrira od osjećaja gubitka, ali i životne radosti.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: