UČIM I SURAĐUJEM Prikaži uvećano

UČIM I SURAĐUJEM

Jasna Relja

Naklada Ljevak

9789533550152

Novi proizvod

Priručnik Učim i surađujemsluži poticanju dječjega moralnog razvoja učenika u dobi od 10 do 13 godina. Proces moralnog razvoja djeteta obuhvaća formiranje moralne svijesti, moralnih uvjerenja i stavova, moralnog ponašanja i djelovanja. Pedagog prenosi svojom osobnosti moralne vrijednosti i odgaja učenike svojim vlastitim primjerom...

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

27,40 KM .

Podaci

Autor Jasna Relja
Izdavač Naklada Ljevak
Godina 2017
Uvez meki
Broj stranica 96
ISBN 978-953-355-015-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Priručnik Učim i surađujemsluži poticanju dječjega moralnog razvoja učenika u dobi od 10 do 13 godina. Proces moralnog razvoja djeteta obuhvaća formiranje moralne svijesti, moralnih uvjerenja i stavova, moralnog ponašanja i djelovanja. Pedagog prenosi svojom osobnosti moralne vrijednosti i odgaja učenike svojim vlastitim primjerom. Osim osobnosti i odgoja vlastitim primjerom, postoji i potreba posjedovanja ugleda, autoriteta i pedagoške ljubavi. Ljubav je pretpostavka moralnog odgoja. Ljubav prema učeniku u odgoju vrijedi više od mnogih napisanih i izrečenih riječi ili pedagoških postupaka i metoda.

Razvoj moralnih osobina u učenika pridonosi boljoj usklađenosti pojedinca s razrednim odjelom, boljoj međusobnoj komunikaciji te boljem funkcioniranju razrednog odjela u školi i škole u zajednici. Vrijednost je ovog priručnika što na jednome mjestu ujedinjuje zadatke vezane uz moralne osobine učenika od 4. do 8. razreda. Učenici navedene dobi već imaju razvijene moralne vrijednosti, koje se primjenom ovoga priručnika mogu produbiti.

mr. sc. Nataša Možgon Kauzlarić, prof. pedagogije

Priručnik je važan alat u razvoju građanskih kompetencija koje se odnose na solidarnost, prijateljstvo, poštivanje različitosti. Svakako će pridonijeti tomu da učenici uspješnije ostvaruju društvene veze koje se temelje na uzajamnom poštivanju i dostojanstvu. Iako primarno namijenjen stručnim suradnicima pedagozima, stručnjacima drugih profila te razrednicima u razrednoj i predmetnoj nastavi, priručnik treba preporučiti roditeljima i drugima koji se brinu o odgoju i obrazovanju djece kako bi se pridonijelo stvaranju moralnijih zajednica.

Marina Trbus, univ. spec. prava djece, prof. psih.

8 drugih knjiga iz iste kategorije: