NEMOGUĆI USPON Prikaži uvećano

NEMOGUĆI USPON

Synnott, Mark

VBZ

9789535204831

Novi proizvod

Penjač i publicist Mark Synnott pruža nam u knjizi Nemogući uspon jedinstven uvid u penjačku kulturu, te donosi cijelu povijest penjanja u Yosemiteju, na najpoznatije visoke stijene na svijetu,  ali u središtu ove knjige ipak je nevjerojatan solo uspon njegova prijatelja Alexa Honnolda na El Capitan, savršenu granitnu stijenu u dolini Yosemite, visoku više od devetsto metara.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

43,20 KM .

Podaci

Autor Synnott, Mark
Izdavač VBZ
Godina 2022
Uvez meki
Broj stranica 296
Format 15,5x23,5 cm
ISBN 9789535204831
Jezik Hrvatski

Više informacija

Ako izuzmemo možda slijetanje na Mjesec, solo uspon Alexa Honolda na El Capitan može se smatrati jednim od najodvažnijih – i najstrašnijih – stvari koje je jedno ljudsko biće ikada napravilo. Synnottovo pripovijedanje prikovat će vas na devetsto metara visoku granitnu stijenu i neće vas pustiti dok uspon ne završi. Jedan od najuvjerljivijih opisa penjačkog uspona i kulture penjanja koji sam ikada pročitao.

– Sebastian Junger, autor knjige Pleme

 

Penjač i publicist Mark Synnott pruža nam u knjizi Nemogući uspon jedinstven uvid u penjačku kulturu, te donosi cijelu povijest penjanja u Yosemiteju, na najpoznatije visoke stijene na svijetu,  ali u središtu ove knjige ipak je nevjerojatan solo uspon njegova prijatelja Alexa Honnolda na El Capitan, savršenu granitnu stijenu u dolini Yosemite, visoku više od devetsto metara. Honnold je obavio svoj povijesni uspon, bez ikakvog osiguranja, za manje od četiri sata i zaprepastio cijeli penjački svijet. New York Times opisao je uspon kao „jedan od najvećih pothvata bilo kojeg sporta ikada“, a o tom usponu snimljen je i dokumentarni film Free solo koji je nagrađen Oscarom. Synnott piše i o vlastitoj opsesiji penjanjem koja se razvila još u adolescenciji – opisuje profesionalne uspjehe, neuspjehe i dileme koje su iz njih proizašle – a sve to pretvara ovu knjigu u temeljito i čarobno promišljanje o tome što znači živjeti život do kraja.

Honnold se usudio pomaknuti granice više nego ijedan penjač u povijesti. Međutim, ova priča o visinama što bude strahopoštovanje zapravo je priča o svima nama. Tko se od nas u životu nije morao suočiti sa strahom i što je život ako ne jedna vrsta nemogućeg uspona.

 

7 drugih knjiga iz iste kategorije: