Popis dijela po nakladniku: Naklada Ljevak

Projekt je započet 2013. godine uz financijsku potporu Grada Zagreba, a ideja samog projekta je jednostavna: pokazati da se koncept javnog i privatnog mogu prožimati u posredovanju literature. Bez pompoznosti i zamišljene i(li) stvarne granice između autora i čitatelja, već u dijaloškom propitivanju bitnih suvremenih književno-društvenih tema. Do kraja 2013.godini u sklopu projekta”Europea u Dvorištu” Zagreb su posjetili renomirani i nagrađivani europski autori, čije su nastupe vodili i u njima sudjelovali mnogi sudionici hrvatske književne scene. Zbog interesa javnosti i medija, u 2014. godini Europea u Dvorištu otići će još korak naprijed i dobiti strukturu međunarodnog književnog festivala. Cilj Europee u Dvorištu ostaje jasan a to je prezentiranje istaknutih europskih pisaca i njihovih djela zagrebačkoj publici. I sljedeće godine riječ će biti o naslovima renomiranih autora, od kojih su mnogi dobitnici glavnih europskih književnih nagrada.

po stranici
Prikazuje 97 - 108 of 186 stavki
  • Brzi pregled
    50,00 KM Na skladištu

    Nomatkinja je biografska je priča o Ayaaninom fizičkom i emocionalnom putovanju u slobodu - tranziciji iz plemenskog mentalnog sklopa koji strogo nadzire svaku žensku misao i postupak u život slobodnog i ravnopravnog pripadnika otvorenog društva. 

    50,00 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    40,00 KM Na skladištu

    Nulti meridijan je autobiografski, putopisni roman koji se oslanja na Šalkovićevo devedeset i sedam dana dugo putovanje oko svijeta. U tom je periodu putovao Rusijom, Mongolijom, Kinom, Korejom, Japanom, Filipinima, Malezijom, Singapurom, Indonezijom, Australijom, Novim Zelandom, Čileom, Antarktikom, SAD-om te karipskim državama.

    40,00 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    36,70 KM Na skladištu

    Autori razgovaraju o jednom Bogu i mnogim bogovima, o toleranciji, traženju jedine istine, o vjeri, o tome što je religijska spoznaja, o odnosima između Boga i čovjeka, o ulozi slučaja u životu, o svojim učiteljima, a na kraju i o nadi. Stanisław Obirek ne skriva da je u zamislima Zygmunta Baumana pronašao potvrdu mnogih svojih razmišljanja. 

    36,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    55,00 KM Na skladištu

    Planirajući godinama ovu knjigu Visković se opredjeljuje za formu u kojoj njegov život i zbivanja u njemu ne bi bili stavljeni u prvi plan – naši se životi ostvaruju u relaciji s drugima: pišući o drugima, možemo govoriti o sebi, o tome kako se životi drugih odražavaju u našim životima i koja je naša uloga u njihovim životima.

    55,00 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    27,40 KM Na skladištu

    Utemeljitelji Sjedinjenih Država izvlačili su pouke iz povijesti koju su poznavali. Pribojavajući se mogućnosti da se demokratska republika kakvu su zamislili uruši, proučavali su pad drevnih demokratskih sustava i republika i njihovo pretvaranje u oligarhije i carstva. 

    27,40 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    39,70 KM Na skladištu

    U knjizi O zapadnjačkome terorizmu Noam Chomsky, intelektualac, politički aktivist i disident poznat širom svijeta, razgovara o zapadnjačkoj moći i propagandi s filmskim producentom i istraživačkim novinarom Andreom Vltchekom. U tom razgovoru isprepleću se povijesne činjenice i osobna iskustva dvojice sugovornika koja su ih i navela na to da život posvete...

    39,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    39,70 KM Na skladištu

    U knjizi koja obuhvaća teme od svetog Augustina do alkoholizma, preko Tome Akvinskog i Thomasa Manna do Shakespearea i holokausta, Eagleton promišlja strašan položaj onih ukletih duša koje naizgled uništavaju bez ikakva razloga. Pritom postavlja čitav niz zanimljivih pitanja: Je li zlo doista oblik ništavila? Zašto se ono pokazuje toliko glamuroznim i...

    39,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    76,70 KM Na skladištu

     Na stablu, na svakom stablu, pa i na stablu života, životopisa nalaze se cvjetovi i pupoljci i tako se pod uopćenim riječima nalaze sasvim određeni podrobni sadržaji. Hoće li se ti pupoljci otvoriti, procvjetati? ...

    76,70 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    42,80 KM Na skladištu

     U knjizi autor piše o svojim počecima, osobama koje su ga inspirirale, osobnim tragedijama, velikim sudskim postupcima, izazovima s kojima se suočavao radeći s najvišim dužnosnicima te, na kraju, i o onome što ga je vjerojatno nagnalo na to da objavi ovaj pledoaje – kontroverzama oko zadnjih predsjedničkih izbora i sukobu s Donaldom Trumpom.

    42,80 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    37,80 KM Na skladištu

    Međunarodni hit preveden na petnaest stranih jezika, Odrasli ljudi oštrouman je i čarobno zabavan roman o starenju, majčinstvu i obitelji u svim svojim oblicima.

    37,80 KM
    Na skladištu
  • Brzi pregled
    46,50 KM Rasprodano

    Godina je 2009. Devetnaestogodišnji Jackson Meyer normalan je dečko – studira, ima djevojku... i može putovati kroz vrijeme. Ali to nije kao u filmovima – nakon njegovih skokova kroz vrijeme ništa se ne mijenja, nema problema s kontinuuom prostora-vremena niti pokvarenih kondenzatora protoka – to je samo bezazlena zabava.

    46,50 KM
    Dodaj u košaricu Više
    Rasprodano
  • Brzi pregled
    40,80 KM Na skladištu

    U najnovijim intervjuima koje je za Truthout dao C. J. Polychroniouu, Noam Chomsky iznosi svoje stavove o „ratu protiv terorizma“, usponu neoliberalizma, izbjegličkoj krizi, izgledima za postizanje izra.-pal. mira, usponu pokreta Black Lives Matter, disfunkcionalnom američkom izbornom sustavu, opasnosti od klimatskih promjena te o nadama i izazovima...

    40,80 KM
    Na skladištu
Prikazuje 97 - 108 of 186 stavki