PRIMIJENJENA KOZMETIKA - udžbenik za kozmetičare Prikaži uvećano

PRIMIJENJENA KOZMETIKA - udžbenik za kozmetičare

Esma Halepović Đečević

Medicinska naklada

9789531765343

Novi proizvod

Udžbenik je namijenjen učenicima koji se obrazuju za zanimanje medicinskog kozmetičara i kozmetičara s četverogodišnjim programom u strukovnim školama.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

46,20 KM .

Podaci

Autor Esma Halepović Đečević i Dinko Kaliterna
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2012
Uvez meki
Broj stranica 228
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 978-953-176-534-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

Udžbenik je namijenjen učenicima koji se obrazuju za zanimanje medicinskog kozmetičara i kozmetičara s četverogodišnjim programom u strukovnim školama. U sadržaju knjige Primijenjena kozmetika navedene su i osnove kozmetike koje prate nastavni plan i program iz predmeta Osnove kozmetike u obrtničkim strukovnim školama koje obrazuju kozmetičare s trogodišnjim programom, pa je udžbenik namijenjen i učenicima tih škola.
Udžbenik sadržava 38 poglavlja: započinje poglavljem o ciljevima izučavanja kozmetike u kojemu je očevidno da je pristup kozmetici multidisciplinaran. Slijede poglavlja iz osnova kozmetike, u kojima je obrađena kratka povijest u svezi s kozmetikom, uloga kozmetike u svakodnevnom životu, organizacija rada i radnoga prostora, ambijentalni uvjeti i pristup klijentu. Poznavanje građe i funkcije kože, tipova i stanja kože, potrebno je za stručni pristup koži kao organu pri kozmetičkim postupcima i pri rukovanju aparatima u osnovnim i specijalnim kozmetičkim tretmanima koji su obrađeni u ovom udžbeniku. Kratko su obrađene sirovine koje se rabe u izradi kozmetičkih preparata za kozmetički tretman i njegu kože vezano za potrebe određenog tipa i stanja kože te su dane preporuke za korištenje preparata za kućnu njegu.
Nastavni sadržaji s osnovama masaže, koji se obrađuju kroz sve četiri godine, obrađeni su u jednom cjelovitom poglavlju. Nastavne cjeline o klasičnim tretmanima lica, specijalni tretmani, čišćenje kože lica, njega ruku i stopala, obrađeni su kronološkim slijedom kako propisuje nastavni plan i program za zanimanje kozmetičar. Osim osnovnih aparata koji se primjenjuju u kozmetici, navedene su i moderne tehnologije kojima se bave centri medicinske kozmetike i estetske medicine. 
U poglavlju o njezi tijela naveden je klasični tretman i specijalni tretmani, a opširnije su opisani hidroterapijski postupci njege tijela, sauna i peloidi. Obrađene su nastavne cjeline o limfnom sustavu i limfnoj drenaži, celulitu, aromaterapiji, refleksologiji. Navedene su brojne metode suvremenoga pristupa u kozmetičkim tretmanima estetskih poremećaja dlakavosti, pigmentacije, znojenja, bora, strija, tetovaže, tamnjenja kože i pomlađivanja. Marketinški pristup u kozmetici zahtijeva i poznavanje brojnih zakona i propisa koji se trebaju pratiti i primjenjivati u praksi, a koji su navedeni u poglavlju o Elementima ponude i prodaje usluga i preparata u salonu.
Posljednje poglavlje ovog udžbenika je Dekorativna kozmetika. Ona je sastavni dio strukovnog predmeta Primijenjena kozmetika u nastavnom planu i programu medicinskog kozmetičara te strukovnog predmeta Osnove kozmetike u obrtničkim strukovnim školama.
U navedenim je poglavljima naglašena potreba trajnog obrazovanja i praćenja suvremenih tehnologija, vodeći računa o činjenici da je koža organ ljudskoga tijela. Stavljen je naglasak na zahtjev o trajnoj brizi za zdravlje, jer se svi kozmetički postupci odvijaju preko kože, a sredstva nanesena na kožu istodobno su unesena u organizam.

 

Knjigu prelistajte ovdje: https://issuu.com/medicinskanaklada/docs/primijenjena_kozmetika

30 drugih knjiga iz iste kategorije: