PATOLOGIJA I PATOFIZIOLOGIJA , udžbenik za srednje medicinske i zdravstvene škole Prikaži uvećano

PATOLOGIJA I PATOFIZIOLOGIJA, udžbenik za srednje medicinske i zdravstvene škole

Medicinska naklada

9789531764582

Novi proizvod

Kako je patologija znanstvena osnovica cijele medicine, ovaj bi udžbenik trebao uvesti učenike u praktičnu medicinu i pripremiti ih za daljnje proučavanje pojedinih kliničkih grana medicine.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

36,20 KM .

Podaci

Autor Ivan Damjanov i Valerija Blažičević
Izdavač Medicinska naklada
Godina 2010
Uvez meki
Broj stranica 260
Format 17.0 × 24.0 cm
Jezik Hrvatski

Više informacija

Kako je patologija znanstvena osnovica cijele medicine, ovaj bi udžbenik trebao uvesti učenike u praktičnu medicinu i pripremiti ih za daljnje proučavanje pojedinih kliničkih grana medicine.
Pri pisanju ovog udžbenika autori su se držali službenog nastavnog plana i programa za
srednje medicinske i zdrastvene škole. 
Gradivo je podijeljeno u 14 poglavlja u kojima su obrađeni jedan za drugim svi glavni koncepti suvremene patologije i patofiziologije. Naglasak je na općim principima, a u detalje su autori ulazili jedino da prikažu kako se opće odražava u pojedinačnim patološkim promjenama i specifičnim bolestima. Nastojali su, što je više moguće, prilagođeno srednjoškolcima, opisati teoretske principe bolesti, a onda ih zorno prikazati kroz primjere iz prakse i ilustrirati ih slikama u boji. Iznad svega, nastojali su naglasiti da je patologija spona ili premosnica između anatomije i fiziologije, s jedne strane, i praktične kliničke medicine, s druge strane, kao i to da je patologija osnova znanstvene medicine. Istodobno su željeli učenicima prikazati da je patologija ne samo teoretska znanost već i primijenjena laboratorijska struka, koja ima bitnu ulogu u suvremenoj dijagnostici bolesti.
Znanstveni tekst knjige nadopunjen je slikama. Teoretske principe nakon opće rasprave autori su primijenili u rješavanju praktičnih problema iz svakodnevne medicinske prakse. Umetci: Teme za diskusiju, nadopunili su i pitanjima i primjerima iz stvarnoga života, što bi trebalo poslužiti ne samo za utvrđivanje gradiva već i kao poticaj za daljnje učenje. Za učenike koji žele znati malo više uvršten je u svako poglavlje dodatni tekst označen posebnom bojom.

 

Knjigu prelistajte ovdje: https://issuu.com/medicinskanaklada/docs/patologija_i_patofiziologija

 


Napomena: Autori: Ivan Damjanov, Valerija Blažičević

30 drugih knjiga iz iste kategorije: