MOJ ŽIVOT, MOJE PISME Prikaži uvećano

MOJ ŽIVOT, MOJE PISME

Marko Markan Golemac

Logovita

9789958642173

Novi proizvod

Pjesnik Marko Markan Golemac izabrao je u narodnoj verziji knjige sa svojim sunarodnjacima četrdeset i pet pjesama iz svoga bogatog životnog stvaralaštva, s ciljem da čitatelj dobije jednu modernu zbirku poezije.

Više detalja

30,00 KM .

Podaci

Autor Marko Markan Golemac
Izdavač Logovita
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 168
Format 14.5 x 21.5 cm
ISBN 978-9958-642-17-3
Jezik Hrvatski

Više informacija

Markove pjesme nisu plod mašte, one su opjevana stvarnost. Domoljubne su, čovjekoljubne, naslonjene na vjeru u Boga. Težak je bio život u Hercegovini, ali čovjek ovog podneblja i u teškim vremenima znao je nositi svoj križ kako bi ostao i opstao na svojoj djedovini. Bilo je i onih koji su odlazili u svijet trbuhom za kruhom, i
onda zarađenim novcima pomagali u izgradnji puteva, škola, crkvi i svega drugog što bi olakšalo život hercegovačkog čovjeka. U ovu knjigu Marko Golemac ugrađuje ogromnu ljubav prema svom selu i njegovim stanovnicima, tako sebi i svom rodnom selu Vrde podiže spomenik zidan riječima.

Marko Markan Golemac zbirkom MOJ ŽIVOT, MOJA PISMA dao je oduška svome srcu i svojoj plemenitoj duši. Njegova će knjiga imati svoje čitatelje, njegovu će zbirku imati guslari. A ono što je od životne važnosti, Marko je nastavio tradiciju narodnog pjesnika. U polici će njegova knjiga u knjižnicama naći svoje mjesto do svih drugih narodnih pjesnika počev od fra Andrije Kačića Miošića.

(iz recenzija)

30 drugih knjiga iz iste kategorije: