BOŽANSKI ČASOSLOV za Božji puk Prikaži uvećano

BOŽANSKI ČASOSLOV za Božji puk

HILP

9789537377212

Novi proizvod

Hrvatski institut za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji objavio je novo, prošireno izdanje Božanskoga časoslova za Božji puk. Riječ je o jednosveščanome izdanju Časoslova prilagođenoga za vjernike laike. 

Više detalja

59,60 KM .

Podaci

Izdavač HRVATSKI INSTITUT ZA LITURGIJSKI PASTORAL
Godina 2023
Uvez tvrdi
Broj stranica 1464
Format 11 x 18 cm
ISBN 978-953-7377-21-2
Jezik Hrvatski

Više informacija

Hrvatski institut za liturgijski pastoral pri Hrvatskoj biskupskoj konferenciji objavio je novo, prošireno izdanje Božanskoga časoslova za Božji puk. Riječ je o jednosveščanome izdanju Časoslova prilagođenoga za vjernike laike. Nakon prvoga izdanja, koje je Institut priredio 1999. godine, novo prošireno izdanje ustrojem je jednostavnije i preglednije, sadržajem znatno bogatije, a grafičkim oblikovanjem privlačnije i suvremenije. Tekstovi Jutarnje i Večernje molitve te Povečerja u potpunosti su usklađeni s izvornim hrvatskim izdanjem Časoslova (četverosveščano izdanje Kršćanske sadašnjosti) u svim razdobljima liturgijske godine. Novo izdanje šire je od prethodnoga za gotovo 400 stranica.

Liturgija časova javna je i zajednička molitva čitavoga Božjega naroda koji nastoji živjeti Kristov poziv na trajnu i ustrajnu molitvu. Ona je u pravome smislu „molitva Crkve“ jer se oslanja na Kristovo otajstvo spasenja i ujedinjuje sve članova Božjega naroda u zajedničku hvalu nebeskomu Ocu. Po rasporedbi molitve na različita doba dana liturgija časova posvećuje svekoliko vrijeme i cjelokupno ljudsko djelovanje te omogućuje da u srcima vjernika plodonosno živi Kristov dar spasenja. U toj jedinstvenoj molitvi Crkva se povjerava Božjoj riječi, poglavito po molitvi psalama, otvarajući se svjetlu Duha Svetoga i razmatrajući čudesnost Božjih djela u povijesti spasenja.