PREVENCIJA U DENTALNOJ MEDICINI Prikaži uvećano

PREVENCIJA U DENTALNOJ MEDICINI

Antonija Tadin , Lidia Gavić , i suradnici

Medicinska naklada

9789531769839

Novi proizvod

Zdravlje zubi, usta i okolnih kraniofacijalnih struktura ključno je za cjelokupno zdravlje i dobrobit osobe. Prevencija, zajedno s promicanjem oralnog zdravlja i liječenjem, važni su načini na koje se može smanjiti rizik od oralnih bolesti i njihov utjecaj na opće zdravlje.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

58,20 KM .

Podaci

Autor Antonija Tadin , Lidia Gavić , i suradnici
Izdavač Medicinska naklada
Uvez meki
Broj stranica 188
Format 17x24 cm
ISBN 978-953-176-983-9
Jezik Hrvatski

Više informacija

Zdravlje zubi, usta i okolnih kraniofacijalnih struktura ključno je za cjelokupno zdravlje i dobrobit osobe. Prevencija, zajedno s promicanjem oralnog zdravlja i liječenjem, važni su načini na koje se može smanjiti rizik od oralnih bolesti i njihov utjecaj na opće zdravlje. Jednostavne i relativno jeftine mjere, kao što su edukacija o oralnoj higijeni i prehrani, upotreba fluorida i rane intervencije, sprječavaju razvoj oralnih bolesti ili barem umanjuju opterećenje i troškove koje one uzrokuju pojedincu i zdravstvenom sustavu.

Ovaj udžbenik rezultat je timskog rada nastavnika i suradnika studija Dentalne medicine Medicinskog fakulteta u Splitu. Osnovna mu je ideja predstaviti sveobuhvatan pregled najčešćih oralnih bolesti, poput zubnog karijesa, parodontnih bolesti, bolesti sluznice usne šupljine, nekarijesnih oštećenja, malokluzija i dentalnih trauma, njihovih rizičnih i etioloških čimbenika te preventivnih mjera i postupaka.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: