BORITI SE I LJUBITI Prikaži uvećano

BORITI SE I LJUBITI

Anselm Grün

Kršćanska sadašnjost

9789531112734

Novi proizvod

Autor ovom knjigom nastoji pridonijeti rješenju problema krize identita muškarca koja se osjeća u posljednjih 20-ak godina, tj. otkad se jače razvila samosvijest žena te poljuljala dotadašnje izrazito patrijarhalno shvaćanje uloge muškarca u društvu i obitelji...

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

18,50 KM .

Podaci

Autor Anselm Grün
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Godina 2020
Uvez meki
Broj stranica 199
ISBN 978-953-11-1273-4
Jezik Hrvatski

Više informacija

Autor ovom knjigom nastoji pridonijeti rješenju problema krize identita muškarca koja se osjeća u posljednjih 20-ak godina, tj. otkad se jače razvila samosvijest žena te poljuljala dotadašnje izrazito patrijarhalno shvaćanje uloge muškarca u društvu i obitelji.

Ovaj problem svjesno promatra iz dvije perspektive: moderne psihologije i biblijske perspektive. Prva se općenito očituje u kvalificiranom razlaganju problematike i prožimanju teksta onim što su na tu temu izrekli psiholozi raznih škola. Druga je zastupljena u vidu osamnaest biblijskih likova muškaraca, od Adama, preko nekih starozavjetnih aktera, do Isusa, koji su predstavljeni prema glavnim i, kako će autor u uvodu naglasiti, arhetipskim (u psihološkom smislu C. G. Junga) crtama.

Autor naglašava da progovara kao muškarac koji se obraća muškarcima, a njegova želja i nada je da će muškarac, čitatelj, u biblijskim arhetipima pronaći onaj koji mu najbolje progovara i otvara putove upoznavanja vlastite muškosti i njezine snage kojom je u stanju preobražavati svijet na bolje.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: