Kći istoka Prikaži uvećano

KĆI ISTOKA

Clara Usón

VBZ

9789533048611

Novi proizvod

Španjolska autorica Clara Usón piše o sudbini kćeri optuženika za ratne zločine, generala Ratka Mladića. Pisati o ratu koji se dogodio daleko od nje na prvi je pogled hrabra odluka. No tema je univerzalna, razočaranje ocem i njegovom politikom što Anu odvodi u samoubojstvo.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

33,00 KM .

Podaci

Autor Clara Usón
Izdavač VBZ
Godina 2016
Uvez meki
Broj stranica 381
ISBN 9789533048611
Jezik Hrvatski

Više informacija

Lijepa, inteligentna, otvorena, Ana pred sobom ima divnu budućnost. Najbolja je studentica u svojoj generaciji na Medicinskome fakultetu u Beogradu i ponos svoga oca, generala Ratka Mladića. No jedne noći, u ožujku 1994. godine, nakon povratka s apsolventskoga putovanja iz Moskve i sa samo 23 godine, Ana uzima očev najdraži pištolj i donosi odluku koja će zauvijek obilježiti život njezine obitelji. A nešto više od godinu dana nakon obiteljske tragedije, u srpnju 1995., general Ratko Mladić počinit će najveći i najstrašniji pokolj na europskom tlu nakon Drugoga svjetskog rata, pogubivši više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka.
Što se dogodilo u Moskvi? Je li Ana vidjela drugo lice svoga oca, koji je u njezinim očima bio junak, pošten čovjek, a u očima drugih ratni zločinac, sadist koji je ubijao ljude, uključujući djecu, žene i starce? Ispreplićući dokumentarno i fikcionalno, autorica kroz bremenit okvir povijesno-političkih zbivanja na području bivše Jugoslavije nastoji rasvijetliti jednu obiteljsku i osobnu dramu.
Roman Kći Istoka nagrađen je 2013. godine dvama uglednim španjolskim književnim priznanjima: Premio Ciudad de Barcelona i Premio nacional de la Crítica, a 2014. dodijeljeno mu je i ugledno talijansko kulturno priznanje, Premio per la Cultura Mediterranea.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: