PROJEKTNI MENADŽMENT U GRADITELJSTVU Prikaži uvećano

PROJEKTNI MENADŽMENT U GRADITELJSTVU

Mladen Bandić, Mirko Orešković

Hrvatska sveučilišna naklada

9789531693110

Novi proizvod

Projektni menadžment u graditeljstvu“ dr.sc. Bandića i dr.sc Orešković na oko 365 stranica pregledno prikazuje osnove upravljanja projektima sa primjerima iz građevinarstva.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

53,90 KM .

Podaci

Autor Mladen Bandić, Mirko Orešković
Izdavač Hrvatska sveučilišna naklada
Godina 2015
Uvez meki
Broj stranica 354
Format 17.0 × 24.0 cm
ISBN 9789531693110
Jezik Hrvatski

Više informacija

U knjizi su prikazani osnovni pojmovi upravljanja projektom, razvoj projektnog mišljenja i oblikovanje projektne ideje.

U kratkom poglavlju autori naglašavaju razliku graditeljskog projekta i građevinskog projekta kojom žele ukazati na širi i uži okvir u kojemu se provode projekti građenja.

U uvodnom dijelu autori posvećuju značajan dio i organizaciji projektno orijentirane tvrtke, prepoznajući važnost oblikovanja stalnih organizacijskih struktura i njihov utjecaj na privremene organizacijske strukture kakav je projekt.

U središnjem poglavlju pod nazivom Upravljanje projektom, vrlo detaljno je obrađeno nekoliko iznimno važnih tema upravljanja projektom vezanih uz donošenje odluka, rizike, planiranje, kontrolu, interesne skupine, praćenje, komunikaciju te provedbeni model upravljanja projektom.

Autori su ispravno fokusirali bitne upravljačke procese i kroz opise i primjere jasno pokazali problematiku i smjernice rada kod upravljanja.

U knjizi se posebno ističe ideja autora o značaju i povezanosti procesa donošenja odluka te procesa monitoringa i kontrole projekta kojima se povezuju projektna ideja, sudionici i očekivani rezultat radi kojeg je projekt i pokrenut.

Navedeni dijelovi imaju vrlo detaljna objašnjenja i izvorne misli autora te primjere kojima potkrepljuju navedenu teoriju.

Završni dio knjige obrađuje primjenu informacijskih tehnologija u upravljanju projektom.

30 drugih knjiga iz iste kategorije: