KONJIĆ SREĆU DIJELIT ZNA NAKON TRUDA I USPJEHA - slikovnica Prikaži uvećano

KONJIĆ SREĆU DIJELIT ZNA NAKON TRUDA I USPJEHA - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008801

Novi proizvod

Katkad je ljudima teško prihvatiti pomoć jer tada osjećaju da je njihov uspjeh manje vrijedan. U današnjem je društvu svakako važno biti svjestan svojih sposobnosti, i oslanjati se na njih, ali je jednako tako važno i dobro procijeniti kada je bolje tražiti ili prihvatiti tuđu pomoć. 

"Konjić sreću dijelit zna nakon truda i uspjeha" spada u tzv. terapeutske priče.

Više detalja

18,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008306
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sreća je jedna od nekoliko osnovnih emocija. Ona podrazumijeva ugodno emocionalno stanje koje se često veže uz osjećaj slobode, zadovoljstva, sigurnosti, unutarnjega mira, a može se javiti zbog brojnih razloga. Sve emocije, pa tako i sreća, najčešće traju kratko, dok se njihovo održavanje postiže razmišljanjem o situaciji koja je određenu emociju potaknula. Što učiniti kada je dijete sretno? Kada je dijete sretno, najbolja stvar koju roditelj može učiniti jest da se opusti i pokuša razumjeti i osjetiti djetetovu sreću. Naime, sreća je emocija koja traži da ju podijelimo s drugom osobom. Tako se naš osjećaj sreće dopunjuje, širi i produljuje.

Katkad je ljudima teško prihvatiti pomoć jer tada osjećaju da je njihov uspjeh manje vrijedan. U današnjem je društvu svakako važno biti svjestan svojih sposobnosti, usavršavati ih i oslanjati se na njih, ali je jednako tako važno i dobro procijeniti kada je bolje tražiti ili prihvatiti tuđu pomoć. Prihvaćanje pomoći nije znak naše slabosti, nego je znak da se možemo pouzdati i u tuđe znanje i sposobnosti kada procijenimo da je to potrebno. Tako se može uštedjeti mnogo vremena i energije, koji se mogu korisnije usmjeriti na nešto drugo, primjerice možemo pomoći nekome kome treba pomoć u nečemu štoje nama lakše. Razmjenom korisnih smjernica, ohrabrenja ili informacija trebalo bi se stvarati još veće zadovoljstvo i dobrobit za društvo u kojem živimo.

"Konjić sreću dijelit zna nakon truda i uspjeha" spada u tzv. terapeutske priče.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: