HRČAK OSJEĆA DA POSTOJI TIHA I SMIRENA SREĆA - slikovnica Prikaži uvećano

HRČAK OSJEĆA DA POSTOJI TIHA I SMIRENA SREĆA - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008771

Novi proizvod

U današnjem su svijetu djeca preplavljena silnim podražajima iz okoline, stoga na njihovo stanje uglavnom izravno utječe vanjski svijet. Zbog te prevelike stimulacije osjetilnoga sustava, odnosno zbog toga što su stalno okružena snažnim podražajima iz okoline, djeca teže osjete sama sebe.

"Hrčak osjeća da postoji tiha i smirena sreća" spada u tzv. terapeutske priče. 

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

18,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008290
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sreća je jedna od nekoliko osnovnih emocija. Ona podrazumijeva ugodno emocionalno stanje koje se često veže uz osjećaj slobode, zadovoljstva, sigurnosti, unutarnjega mira, a može se javiti zbog brojnih razloga. Sve emocije, pa tako i sreća, najčešće traju kratko, dok se njihovo održavanje postiže razmišljanjem o situaciji koja je određenu emociju potaknula. Što učiniti kada je dijete sretno? Kada je dijete sretno, najbolja stvar koju roditelj može učiniti jest da se opusti i pokuša razumjeti i osjetiti djetetovu sreću. Naime, sreća je emocija koja traži da ju podijelimo s drugom osobom. Tako se naš osjećaj sreće dopunjuje, širi i produljuje.

U današnjem su svijetu djeca preplavljena silnim podražajima iz okoline (primjerice s ekrana ili zbog mnogo strukturiranih aktivnosti), stoga na njihovo stanje uglavnom izravno utječe vanjski svijet. Zbog te prevelike stimulacije osjetilnoga sustava, odnosno zbog toga što su stalno okružena snažnim podražajima iz okoline, djeca teže osjete sama sebe. Nedostaje im fokus na unutarnji svijet, na to da zastanu i osjete svoje tijelo, da obrate pozornost na svoje misli ili da mogu razlikovati svoja različita stanja ili emocije koje osjećaju. Zato je djeci potrebna pomoć odraslih da im olakšaju da u nekim trenutcima otpuste utjecaj svih tih podražaja na svoje tijelo i um te da se opuste.

"Hrčak osjeća da postoji tiha i smirena sreća" spada u tzv. terapeutske priče. 

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: