LISICA JE NAUČILA DA SREĆA STANUJE U SRCIMA - slikovnica Prikaži uvećano

LISICA JE NAUČILA DA SREĆA STANUJE U SRCIMA - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008788

Novi proizvod

Sreća je jedna od nekoliko osnovnih emocija. Ona podrazumijeva ugodno emocionalno stanje koje se često veže uz osjećaj slobode, zadovoljstva, sigurnosti, unutarnjega mira, a može se javiti zbog brojnih razloga. 

Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima spada u tzv. terapeutske priče.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

18,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008320
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sreća je jedna od nekoliko osnovnih emocija. Ona podrazumijeva ugodno emocionalno stanje koje se često veže uz osjećaj slobode, zadovoljstva, sigurnosti, unutarnjega mira, a može se javiti zbog brojnih razloga. Sve emocije, pa tako i sreća, najčešće traju kratko, dok se njihovo održavanje postiže razmišljanjem o situaciji koja je određenu emociju potaknula. Što učiniti kada je dijete sretno? Kada je dijete sretno, najbolja stvar koju roditelj može učiniti jest da se opusti i pokuša razumjeti i osjetiti djetetovu sreću. Naime, sreća je emocija koja traži da ju podijelimo s drugom osobom. Tako se naš osjećaj sreće dopunjuje, širi i produljuje.

Istraživanja su utvrdila da kupnja stvari donosi manje sreće nego iskustvo koje podijelimo s drugima. Pa ipak, odrasli često djetetu žele nešto kupiti ili mu doista stalno nešto kupuju misleći da će ga to sigurno razveseliti. To je svakako lijepa gesta sve dok dijete, zbog iskustava koje ima, ne počne očekivati da će svaki put dobiti nešto od te osobe. Neka djeca imaju to očekivanje na svakodnevnoj razini. Ova slikovnica pomoći će im shvatiti što im uistinu donosi osjećaj zadovoljstva i sreće u srcu.

Lisica je naučila da sreća stanuje u srcima spada u tzv. terapeutske priče.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: