LAVICA MOŽE I ZNA BITI SRETNA ZBOG DRUGOGA - slikovnica Prikaži uvećano

LAVICA MOŽE I ZNA BITI SRETNA ZBOG DRUGOGA - slikovnica

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008795

Novi proizvod

Sreća je jedna od nekoliko osnovnih emocija. Ona podrazumijeva ugodno emocionalno stanje koje se često veže uz osjećaj slobode, zadovoljstva, sigurnosti, unutarnjega mira, a može se javiti zbog brojnih razloga.

"Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga" spada u tzv. terapeutske priče.

Više detalja

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

18,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008313
Jezik Hrvatski

Više informacija

Sreća je jedna od nekoliko osnovnih emocija. Ona podrazumijeva ugodno emocionalno stanje koje se često veže uz osjećaj slobode, zadovoljstva, sigurnosti, unutarnjega mira, a može se javiti zbog brojnih razloga. Sve emocije, pa tako i sreća, najčešće traju kratko, dok se njihovo održavanje postiže razmišljanjem o situaciji koja je određenu emociju potaknula. Što učiniti kada je dijete sretno? Kada je dijete sretno, najbolja stvar koju roditelj može učiniti jest da se opusti i pokuša razumjeti i osjetiti djetetovu sreću. Naime, sreća je emocija koja traži da ju podijelimo s drugom osobom. Tako se naš osjećaj sreće dopunjuje, širi i produljuje.

Istraživanjem je utvrđeno je da je sreća doista zarazna, odnosno da ljudi jedni druge mogu „zaraziti” srećom. Tri su načina kako se to može odviti: kada sreća jedne osobe utječe na sreću drugih, kada sretne osobe biraju za prijatelje druge sretne osobe, odnosno kada prijatelji zajedno dijele sretne trenutke. Kada vidimo da je druga osoba sretna, u nama se aktiviraju zrcalni neuroni zbog kojih se možemo osjećati sretnije iako se nama ništa izravno nije dogodilo. Budući da sreća privlači sreću, nije neobično da će se sretni pojedinci sprijateljiti. Tako produbljuju svoju sreću, a imaju i prilike zajedno doživljavati sreću u situacijama koje dijele.

"Lavica može i zna biti sretna zbog drugoga" spada u tzv. terapeutske priče.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: