RUGANJE I ODBACIVANJE BOLE: MAGARAC SE OSJEĆA PONIŽENO Prikaži uvećano

RUGANJE I ODBACIVANJE BOLE: MAGARAC SE OSJEĆA PONIŽENO

Tatjana Gjurković i Tea Knežević

EVENIO

9789538008825

Novi proizvod

Slikovnica “Ruganje i odbacivanje bole: Magarac se osjeća poniženo” bavi se osjećajem poniženja kod djece. Poniženje je emocija koja se javlja kao reakcija na ponašanje druge osobe koja nam se namjerno ruga, vrijeđa nas, ismijava ili čini nešto drugo kako bi nas ponizila. 

Slikovnica “Ruganje i odbacivanje bole: Magarac se osjeća poniženo” spada u tzv. terapeutske priče.

Više detalja

Ovaj proizvod je rasprodan

18,00 KM .

Podaci

Autor Tatjana Gjurković i Tea Knežević
Izdavač EVENIO
Godina 2018
Uvez meki
Broj stranica 20
Format 22.0 x 22.0 cm
ISBN 9789538008481
Jezik Hrvatski

Više informacija

Slikovnica “Ruganje i odbacivanje bole: Magarac se osjeća poniženo”, kao što i sam naslov govori, bavi se osjećajem poniženja kod djece. Poniženje je emocija koja se javlja kao reakcija na ponašanje druge osobe koja nam se namjerno ruga, vrijeđa nas, ismijava ili čini nešto drugo kako bi nas ponizila. Poniženje najčešće osjećamo kao kombinaciju emocija srama, ljutnje, ljubomore i straha, ali sve više istraživanja potvrđuje da ju osjetimo i kao bol u tijelu.

U ovoj priči o magarcu i njegovim prijateljima, djeca će upoznati osjećaj poniženja i naučiti kako ga prepoznati i imenovati kod sebe. Naučit će kako se mogu zauzeti za sebe, odnosno izreći što im smeta i što ih je povrijedilo. Za neku djecu to će značiti da će povratiti osjećaj samopoštovanja a za drugu to može biti prvi korak u izgradnji tog osjećaja kao i općenito pozitivne slike o sebi. Uz osjećaj samopoštovanja dijete će se lakše zauzeti za sebe, odnosno izreći što ga smeta i što ga je povrijedilo.

Terapeutske priče

Slikovnica “Ruganje i odbacivanje bole: Magarac se osjeća poniženo” spada u tzv. terapeutske priče.

Također pogledajte

30 drugih knjiga iz iste kategorije: