Arheološki rječnik Prikaži uvećano

Arheološki rječnik

Riccarda Francovicha i Danielea Manacorde

Sandorf

9789537715168

Novi proizvod

Ovo je djelo jedinstveno jer se oslanja na nagli razvoj i duboke promjene koje je povijesna arheologija doživjela posljednjih dvadesetak godina u odnosu na razdoblje devetnaestog i dvadesetog stoljeća kada se, pogotovo u središnjoj i zapadnoj Europi, učvrstio tradicionalistički smjer koji je probudio interes za povijest Srednjega vijeka.

Više detalja

dostupno

Pažnja: Posljednji artikli na stanju!

115,00 KM .

Podaci

Autor Riccarda Francovicha i Danielea Manacorde
Izdavač Sandorf
Godina 2014
Uvez meki
Broj stranica 743
Format 15x21
ISBN 9789537715168
Jezik Hrvatski

Više informacija

Arheološki rječnik rad je dvojice autora, talijanskih sveučilišnih profesora, Riccarda Francovicha i Danielea Manacorde. Ovo je djelo jedinstveno jer se oslanja na nagli razvoj i duboke promjene koje je povijesna arheologija doživjela posljednjih dvadesetak godina u odnosu na razdoblje devetnaestog i dvadesetog stoljeća kada se, pogotovo u središnjoj i zapadnoj Europi, učvrstio tradicionalistički smjer koji je probudio interes za povijest Srednjega vijeka.

Na ovo djelo nije moguće gledati samo kao na priručnik, jer ono uspješno prikazuje kompleksnost tematskih interesa suvremene arheologije. Rječnik je osuvremenjen i organiziran po natuknicama (na primjer arheološki crtež, epigrafika…) te vodi računa o evoluciji i strukturalnim promjenama koje su zadesile povijesnu arheologiju tijekom nekoliko posljednjih desetljeća.

Ovaj arheološki rječnik itekako je primjenjiv na hrvatsku arheološku struku, što zbog bliskosti tema, ali i zbog velikim dijelom istoga povijesnog nasljeđa s Italijom. Autori su prilikom koncipiranja rječnika posebnu pažnju pridali srednjovjekovnoj arheologiji što također ovu knjigu čini iznimno bliskom našim stručnim temama iz arheologije, povijesti i povijesti umjetnosti.
Arheološki rječnik R. Francovicha i D. Manacorde prvo je sveobuhvatno leksikografsko djelo arheološke struke na hrvatskom jeziku.

16 drugih knjiga iz iste kategorije: